Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.211 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

De politie arresteerde gisteren in Gemert een 29-jarige Helmonder voor het oplichten van zo’n 25 mensen.
De politie begon een onderzoek nadat in december vorig jaar de eerste aangiften binnenkwamen, vooral uit Eindhoven en Helmond en enkele omliggende gemeenten. De meeste gedupeerden gaven aan dat ze voor bedragen tussen ongeveer 50 en 150 euro waren opgelicht. In de meeste gevallen belde de verdachte bij willekeurige mensen aan en vertelde dan dat hij zichzelf buiten gesloten had. Hij vroeg dan aan de mensen of ze hem geld konden lenen, zodat hij met een taxi naar een adres kon rijden waar zijn reservesleutel zou liggen. Het geld zou hij dan via internetbankieren overmaken. Omdat hij betrouwbaar overkwam, waren de gedupeerden bereid hem dat geld te geven. Maar omdat er uiteindelijk niets werd terugbetaald, deden zij aangifte tegen de man. De politie was al enige tijd op zoek naar de Helmonder. Maandagavond rond 21.00 uur troffen agenten hem aan in Gemert en arresteerden hem. De man zit nog vast.

6 reacties:

Hij was 4 /5 jaar geleden ook al bezig en heeft toen gezeten nooit rode cent gezien

Beantwoorden

Nou fijn dat ze m eindelijk hebben…

Beantwoorden

Hij wilde geld voor de taxi maar de taxi heeft ie nooit betaald!

Beantwoorden

Nu heeft hij eindelijk zijn gratis ritje….

Beantwoorden

ja en nu krijgt ook onderdak + bewaking er bij

Beantwoorden

Ben zelf niet al te lang geleden op straat aangesproken door dit sujet. In Helmond Brouwhuis.

Zichzelf buitengesloten, of hij even mijn telefoon mocht gebruiken om te bellen. Uiteraard bij beide nummers die hij noemde geen gehoor. Hij kon wel een reservesleutel ophalen, maar dat moest dan in Veldhoven. Of ik even voor hem op kon zoeken wat dat zou kosten met de taxi. En of ik zou willen voorschieten, dan zou hij het geld via internetbankieren overmaken. Vertrouwde het lulverhaal al niet, maar toen viel het kwartje bij mij definitief.

Wat er allemaal niet klopt aan het verhaal:
– Een taxi brengt je overal naartoe en vraagt achteraf pas om betaling.
– Je buitensluiten is een ding, maar vervolgens ook geen geld op zak hebben is wel zeer uitzonderlijk.
– Na 2 nummers geprobeerd te hebben veranderde het verhaal. Meestal heeft iemand vrienden of kent meerdere mensen/collega’s in dezelfde stad.
– Als je je buitengesloten hebt en er is echt geen andere oplossing, dan bel je een slotenmaker of tik je een ruitje in. Dan neem je geen dure taxi naar een andere stad, vooral niet om half een ’s nachts.

Ik had op dat moment helaas niet de tegenwoordigheid van geest om hem te vragen om zijn identiteitsbewijs. Maar goed, dan was zijn antwoord geweest dat zijn portemonnee dus ook binnen ligt, dus dat had ook niet veel uitgemaakt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *