Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.813 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 oktober vorig jaar werd een toen 91-jarige vrouw in haar woning aan de Molenkampseweg in Best in haar slaap overvallen. Het politieteam dat de zaak onderzoekt hield vandaag een 30-jarige Helmonder aan die zij hiervan verdenken.
De vrouw werd aan het einde van die nacht in haar slaap verrast. Een overvaller dwong haar vrij ruw om met hem naar beneden te gaan. Hij bond de vrouw vast op een stoel en ging op zoek naar buit. Als de vrouw probeerde om hulp te roepen, duwde de overvaller haar ruw de mond dicht. Volgens verklaring van het slachtoffer had de verdachte op enig moment kennelijk de indruk dat zij het bewustzijn was verloren, want hij ging er zonder buit vandoor. De vrouw wist zichzelf te bevrijden en kon alarm slaan. Zij raakte licht gewond en is door ambulancepersoneel behandeld. Een collega van Harrie Fotografie en Pim Verkoelen maakte de ochtend daarop foto’s.
Uit het forensisch onderzoek van de politie bleek dat bij de overval waarschijnlijk een tweede persoon betrokken is geweest, die het slachtoffer niet heeft gezien. Tijdens dat onderzoek werd ook DNA-sporenmateriaal veilig gesteld dat mogelijk van 1 van de daders is. Dit is voor analyse naar het NFI gezonden. De tweede overvaller is nog voortvluchtig en de politie doet nader onderzoek naar zijn identiteit.
Heb je informatie die de politie kan helpen de tweede overvaller te pakken? Zo ja, dan wordt je verzocht om 0900-8844 te bellen en te vragen naar de districtsrecherche in Eindhoven. Anoniem je informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

2 reacties:

Goed zo !

Beantwoorden

Toppie

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *