Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De Helmonder Wim de Bekker is officieel bisschop van Paramaribo af. Dat werd zaterdagochtend beklonken met de ondertekening van een protocol in de Kanselarij van het Bisdom. De in 1939 in Helmond geboren Wim de Bekker werd op 30 januari 2005 tot bisschop gewijd van Paramaribo in Suriname.
De ad interim opvolger is pater Antonius te Dorsthorst. De benoeming kwam voor deze Nederlandse pater als een verrassing: “het heeft me verwonderd. Ik dacht, ik ben 100% veilig want ik ben ook al 71 en de leeftijd speelt ook een rol.”
Wilhelmus de Bekker blijft actief in de Rooms Katholieke kerk. Als bisschop emeritus zal hij waar nodig ondersteuning geven. Zijn nieuwe standplaats wordt Groningen (een plaatsje van een paar duizend inwoners in Suriname).
In de kennisquiz over Helmond was Wim de Bekker in 2005 en 2010 het onderwerp van een vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *