Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Vorige week donderdag werden ‘s nachts 2 mannen op de A58 aangehouden. Rond 01.30 uur zagen agenten bij het Zeeuwse Nieuwdorp (een dorp in de gemeente Borsele) 2 auto’s rijden die hun aandacht trokken omdat ze langzaam achter elkaar reden. 1 Van de auto’s werd bij een benzinestation langs de A58 aan de kant gezet. Het voertuig en de 2 inzittenden werden gecontroleerd.
In de auto werd een zak met muntgeld en inbrekersgereedschappen gevonden. Hierop werden de bestuurder (25) uit Helmond en de bijrijder uit Den Haag (30) aangehouden. Het duo werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zijn bij politie en justitie bekend met eerdere veroordelingen voor inbraken. De auto werd in beslag genomen en naar een politiebureau gebracht.
Tijdens het rechercheonderzoek werden in de auto gestolen spullen aangetroffen die in verband konden worden gebracht met een inbraak in het Belgische Knokke en een inbraak op 23 juli in een woning in het Zeeuwse Koewacht. De officier van justitie heeft de auto verbeurd verklaard. Dat betekent dat de mannen de auto niet meer terugkrijgen omdat daar een strafbaar feit mee is gepleegd. De 2 zijn gisteren aan de Rechter-Commissaris voorgeleid die besloot dat ze langer vast blijven zitten.

In de reacties hieronder staat een update.

3 reacties:

Ik denk dat het een werkvakantie was. 🙂 🙂

Beantwoorden

Een hardwerkende Helmonder ????

Beantwoorden

Update:
Van wie zijn deze sieraden die de politie bij inbrekers aantrof?
Bij de aanhouding van deze mannen uit Helmond en Den Haag vorige maand zijn sieraden en een sleutelbos aangetroffen die niet van bovenstaande inbraken afkomstig waren. De politie wil daarvan de herkomst weten (die 2 mannen willen dat niet zeggen) en/of de eigenaren opsporen.
Ben jij de eigenaar of weet je waar de onderstaande spullen thuishoren? De politie vraagt je dan te bellen naar 0900-8844 (vraag naar de recherche van district Zeeland) of vul dit tipformulier in.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *