Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

2 Verkeersovertredingen die een 32-jarige Helmonder vrijdagavond 26 oktober 2018 maakte in Eindhoven, veroorzaakten een fataal verkeersongeval op de Leenderweg waarbij een voetganger overleed. De bestuurder reed te hard en lette een kort moment niet goed op waardoor hij een man schepte die vlak langs de weg liep. Vervolgens reed hij door (naar eigen zeggen in paniek) zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij meldde zich pas later bij de politie. De rechtbank Oost-Brabant legt de Helmonder vandaag taakstraffen op van in totaal 90 uur en 1 jaar rijontzegging. Een collega van Harrie en Pim maakte na die aanrijding deze 7  foto’s die avond.
Volgens de officier van justitie reed de man aanmerkelijk onoplettend en onvoorzichtig en werd daardoor het ongeval veroorzaakt. Dat is een verkeersmisdrijf. De rechtbank denkt daar anders over, hoe ingrijpend de gevolgen van de aanrijding voor het slachtoffer, een 53-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur, ook zijn geweest. Volgens de rechtbank lette de Helmonder slechts een kort moment niet goed op. Uit onderzoek blijkt namelijk dat hij 0,57 seconde over de scheiding van het asfalt en de berm reed. Dat betekent dat er juridisch gezien geen sprake is van een verkeersmisdrijf, maar van een verkeersfout. Dat geldt ook voor de te hoge snelheid. De auto kwam van een weg waar 70 km/u is toegestaan en was pas net het bord van de bebouwde kom gepasseerd. Daarbij hoefde de man op die plek (het slachtoffer liep op 10 centimeter afstand van het wegdek) ook geen voetganger in de berm te verwachten omdat voetgangers daar niet zijn toegestaan.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat dit ongeval alleen maar verliezers kent. Het ongeval had fatale gevolgen voor het slachtoffer en ernstige gevolgen voor zijn nabestaanden. Ook de bestuurder heeft dit verkeersongeval niet gewild; de ernstige gevolgen hebben een grote impact op hem. Voor de 2 verkeersfouten krijgt de man een taakstraf van 30 uur. De rechtbank neemt het hem zeer kwalijk dat hij zich na het voorval niet om het slachtoffer bekommerde, maar in plaats daarvan doorreed. Hiervoor krijgt de man een taakstraf van 60 uur en een rijontzegging van 1 jaar.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

10 reacties:

Is te weinig.

Beantwoorden

Daar gaan we weer. Een jaar rijontzegging? Je zou bijna lachen als het niet zon ernstige situatie was. En dan 90 uur taakstraf. Had net zo goed “ foei” kunnen zeggen. Als je je hond ergens uit laat waar het niet mag krijg je onderhand nog een hogere straf . Krom

Beantwoorden

@Stan Hagelaar op donderdag 13 augustus 2020 om 14:23:

@Maartje Kuijpers op donderdag 13 augustus 2020 om 14:37:

Inderdaad, welke automobilist rijdt er nou een halve seconde over zo’n wit lijntje langs de weg.

Beantwoorden

Wat een lachertje weer😡

Beantwoorden

Te ziek voor woorden‍♂️! Je rijdt iemand dood, je moet 90 uur schoffelen en je kunt weer lachend verder… Oja en hIj mag 365 dagen geen auto besturen.. Rechtspraak in Nederland schaam je diep!

Beantwoorden

Kansloze reacties….

Beantwoorden

Hij reed niet roekeloos of zo, halve seconde is niks. In drukke stad weet je dat je niet met je ogen kunt knipperen maar daar was hier geen spraken van.
Ook de snelheid verklaart de rechter… Hele trieste samenloop van omstandigheden en iemand doodrijden omdat je ern halve sec niet oplette…. Heftig hoor.
Dit alles maakt het natuurlijk niet minder erg voor de nabestaanden.

Beantwoorden

Die hadden ze meteen zijn rijbewijs af moete pakke alleen al om door te rijde

Beantwoorden

Echt trieste reacties. Die automobilist heeft dit toch ook niet gewild. Een kleine fout en hij rijd iemand aan die langs de weg loopt, waar je normaal gesproken niet mag lopen. Wil deze reaguurders wel eens horen klagen over ons rechtssysteem als ze zelf mogen voorkomen…

Beantwoorden

Sorry hoor maar ik rij 300 km iedere dag. En ik zit nog geen 2 millimeter in de berm. En als je iemand moedwillig in de berm laat liggen terwijl hij voor zijn leven vecht, dan ben je gewoon een koelbloedige moordenaar in mijn ogen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *