Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.095 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

In de handbagage van een 36-jarige man uit Helmond is vorige week donderdag op Schiphol 12 kilo cocaïne ontdekt. Hij is opgepakt voor cocaïnesmokkel, zo meldde de marechaussee vandaag.
De cocaïne in de handbagage van de Helmonder die uit Zuid-Amerika kwam, werd bij een controle van de douane ontdekt. De drugs waren verpakt in pakketten van een kilo. Behalve de Helmonder werd ook een 32-jarige Nederlander opgepakt, omdat hij de drugs vermoedelijk kwam afhalen.

5 reacties:

nou gaat dat smoesje VOOR EIGEN GEBRUIK niet op

Beantwoorden

@DeWeblog,

Sinds wanneer zijn Helmonders geen Nederlanders meer?

Beantwoorden

@Ad op woensdag 28 augustus 2013 om 20:49:

Volgens onze informatie zijn de meeste Helmonders Nederlanders. Niet allemaal, in totaal wonen er uit maar liefst 165 landen mensen in onze stad (op 1 januari 2012).

Maar waarschijnlijk verwijst je vraag naar

De cocaïne in de handbagage van de Helmonder die uit Zuid-Amerika kwam,

Ter verdediging (geen excuus), dat zinsdeel was in de kladversie als volgt:

De cocaïne in de handbagage van de man, volgens de Gemeentelijke Basisadministratie woonachtig in de Nederlandse gemeente Helmond, die landde op de in Nederland gelegen luchthaven Schiphol in een vliegtuig dat een aantal uur eerder was opgestegen in het werelddeel Zuid-Amerika,

Maar de eindredactie vond dat wat te lang. Het zou ook duidelijk zijn zoals het er nu staat. Niet voor iedereen dus. 🙁

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 29 augustus 2013 om 01:23:

Het was dan duidelijker geweest als de “Nederlander” dan ook als inwoner van zijn woonplaats werd vermeld. Of de Helmonder met zijn nationaliteit (maar dan had je waarschijnlijk daarop weer commentaar gekregen)

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 29 augustus 2013 om 01:23:

Ik denk dat Ad verwijst naar de laatste zin.
I.p.v. “Behalve de Helmonder werd ook een 32-jarige Nederlander opgepakt, omdat hij de drugs vermoedelijk kwam afhalen.” had er beter kunnen staan “Behalve de Helmonder werd nog een andere, 32-jarige, Nederlander opgepakt, omdat hij de drugs vermoedelijk kwam afhalen.”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *