Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.487 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De politie heeft dinsdagochtend rond 10.45 uur op de Esdoorn in Beek en Donk twee mannen (22 en 25 jaar) uit Helmond en Beek en Donk aangehouden voor drugs- en wapenbezit.
Even daarvoor kregen agenten een melding dat twee mannen zouden hebben ingebroken bij de schuur van een woning aan de Vlier. Ze zouden er vervolgens vandoor zijn gegaan in de richting van de Esdoorn. Daar troffen agenten de twee mannen aan met een tas vol henneptoppen. De Beek en Donkenaar was verder in het bezit van een mes, terwijl de Helmondse verdachte twee degens bij zich droeg. Het tweetal werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de 22-jarige verdachte nog 60 dagen hechtenis had openstaan.
Uit verder onderzoek bij de schuur werd vastgesteld dat er uit de aangrenzende tuin twee hennepplanten waren weggenomen. Vooralsnog is niet gebleken dat er ook uit de schuur zaken zijn verdwenen. Toen agenten een bezoek brachten aan de bijbehorende woning zagen zij meerdere draden met daarop henneptoppen die lagen te drogen. Deze toppen zijn in beslaggenomen en tegen de aanwezige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.
In de woning en de schuur van de verdachte uit Beek en Donk werden door de politie onder meer henneptakken en munitie aangetroffen. Omdat bleek dat de aangehouden verdachten regelmatig verbleven op een adres in de buurt, werd ook in die woning een onderzoek ingesteld. Daarbij werden diverse wapens aangetroffen, waaronder werpsterren, boksbeugels en messen. Alle wapens zijn in beslaggenomen, net als een doosje munitie dat in het huis werd gevonden. De hoofdbewoner is niet aangehouden, maar ter plaatse gehoord als verdachte.
Tijdens het onderzoek stuitten agenten per toeval in de tuin van een buurtbewoner op een andere hennepplant. Die plant is in beslag genomen en wordt vernietigd. De twee aangehouden mannen zitten vast voor verder onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *