Buiten is het 3 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.804 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch heeft vandaag 6 leden van een criminele organisatie veroordeeld tot het betalen van in totaal ruim 200.000 euro aan de Staat. Dit is de illegale winst die zijn maakten met grootschalige internationale hennephandel. Voor hun betrokkenheid bij dat misdrijf werden de mannen eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen.
De mannen (waaronder een Helmonder) maakten deel uit van een criminele organisatie die zich in 2010 en 2011 bezighield met drugstransporten. Ze waren betrokken bij 3 henneptransporten naar Engeland en 2 transporten naar Italië. Hierbij werd in totaal ruim 900 kilo hennep en een groot aantal platen hasj vervoerd. Vanuit Pakistan werd nog eens ruim 3.000 kilo hasj ingevoerd. Op 7 maart 2013 kregen de verdachten in het zogenaamde onderzoek Maskerbij celstraffen tot 6 jaar opgelegd. De leider van de organisatie werd tijdens de strafzaak geliquideerd.
Het Openbaar Ministerie diende ontnemingsvorderingen in tegen de verdachten. Deze aparte procedure nam door juridische complicaties veel tijd in beslag. Volgens de rechtbank werd de redelijke termijn waarbinnen deze zaak door de rechter had moeten worden afgedaan met liefst 6 jaar en 10 maanden overschreden. Daarom moet de rechtbank de verdachten strafkorting geven. In dit geval gaat dat – gelet op de ernst van de overschrijding – om 25 procent met een maximum van 20.000 euro. Dit betekent dat een 60-jarige Helmonder 28.000 euro aan de Staat moet betalen. Een 61-jarige man uit Waalwijk (69.000 euro), een 51-jarige man uit Nuenen (46.000 euro), een 58-jarige Waalwijker (24.000 euro), een 57-jarige Eindhovenaar (23.000 euro) en een 50-jarige Nieuwegeiner (21.000 euro) moeten criminele winst afstaan.

1 reactie:

Ben benieuwd of we zullen horen dat het gelukt is om bedragen binnen te halen, in ieder geval hebben advocaten weer zicht op lekkere verdiensten want al dat jarenlang soebatten heeft al 25 % opgeleverd.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *