Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.511 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

De politie heeft vanochtend een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een woningoverval die plaatsvond op 14 juni 2017 aan de Emily Brontësingel in Arnhem. Dankzij een DNA-hit kwam de recherche hem op het spoor.
De bewoners schrokken die bewuste nacht wakker toen 3 mannen de woning binnen drongen. Zij dreigden met een vuurwapen, mishandelde de mannelijke bewoner en wilden geld zien. Toen het slachtoffer kans zag de woning uit te vluchten, kozen de overvallers eieren voor hun geld. Ze zijn gevlucht in een donkerkleurige stationwagen.
Direct na de overval is de politie een onderzoek gestart. Tijdens sporenonderzoek hebben forensisch rechercheurs een DNA-spoor aangetroffen dat vervolgens is opgenomen in de DNA-databank. Dit heeft uiteindelijk tot een hit geleid.
Met deze aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond; er waren nog zeker 2 personen bij de overval betrokken. Het onderzoek wordt voortgezet en de recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

8 reacties:

Mooi niet meer loslaten rot lui ga werken voor je centen

Beantwoorden

geweldig dat DNA
zo moeten ze er nog veel meer pakke
verplicht DNA afstaan

Beantwoorden
Monique Ardesch

Update:
Helmonder (31) krijgt 5 jaar cel voor brute overval op jong gezin in Arnhem
De inmiddels 31-jarige Helmonder is vandaag voor zijn aandeel in de brute woningoverval op een jong stel met een baby in Arnhem veroordeeld tot 5 jaar cel. Dat is een jaar minder dan het Openbaar Ministerie 2 weken geleden eiste. Dat meldde het AD.
De Rechtbank Gelderland vindt bewezen dat de Helmonder de ‘blanke’ is, van 3 overvallers is die 14 juni 2017 via de keukendeur de woning binnenkwamen. Een negroïde en een getinte dader zijn nog niet gevonden. Bij de overval werd de bewoonster hardhandig met haar gezicht in haar kussen gedrukt. De bewoner werd door een andere overvaller onder schot genomen, met een vuurwapen tegen de grond geslagen en in zijn gezicht geschopt. Met het voorstel van de bewoner om de overvallers richting de buit te dirigeren, zag de bewoner kans naar beneden en naar buiten te rennen, in de hoop de overvallers weg te lokken bij zijn vrouw en baby. Dat lukte, waarbij hij ook een derde overvaller zag.
De Helmonder, volgens zijn strafblad goed met een breekijzer, zou die derde zijn die de keukendeur openbrak. Hij had zelf geen geweld tegen de bewoners toegepast. Bij de woning is zijn tas met duct tape en tie-wraps gevonden, de gebruikte auto van zijn vriendin die ’s nachts geflitst werd in de buurt van de overval en met zijn telefoon is rond het tijdstip van de overval 4 keer gebeld met een telefoonnummer, dat hoort bij een persoon wiens auto ook de aandacht van de politie had die nacht.
Op een beloning van 5000 euro die de vader van de bewoner op Facebook uitloofde, kwam een tip binnen. De stiefvader van de Helmondse verdachte meldde zich en vertelde details over de overval, die toen nog niet door politie of slachtoffers naar buiten waren gebracht, namelijk dat de tas met de tie-wraps in de tuin van de slachtoffers was blijven staan. Dit had hij gehoord uit de buurt van de verdachte zelf.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 14 november 2018 om 15:25:

Blanke Helmonder!? 😳😏

Beantwoorden

Oei er word een huidskleur genoemd !! Alle azijnzeikerds in 1…..2…..

Beantwoorden

Moest even de melding lezen maar ik snap het “blanke” nu. Als je een negroide, een licht getinte en een blanke overvaller hebt… 😁

Overigens is die hele overval wel gruwelijk amateuristisch aangelopen zeg…. wat een prutsers.

Beantwoorden

Waarom geen witte ?

Beantwoorden

De “Blanke” is z’n bijnaam 😎😎😎😎

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *