Buiten is het 17 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.025 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Agenten hielden vannacht in Mierlo een man uit Helmond aan. De man wordt verdacht van een inbraak in een huis in Mierlo eerder die avond. Dankzij een alerte getuige die de verdachte situatie meldde werd de Helmonder aangehouden.
Die belde rond 00.40 uur de politie toen die een verdachte situatie bij een woning aan het Hooghuis in Mierlo constateerde. Ter plaatse bleek dat een raam aan de voorkant van een woning was opengebroken. Agenten gingen in de omgeving op zoek naar de mogelijke dader(s). Aan de hand van een opgegeven signalement konden ze op de Brugstraat in Mierlo rond 1.20 uur een 27-jarige verdachte Helmonder aanhouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

De politie waardeert het als verdacht gedrag via 112 gemeld wordt. Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan je weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer je dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer je een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.
Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie bracht al meerdere personen voor de rechter omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *