Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.791 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De politie arresteerde vandaag 2 mannen op verdenking van betrokkenheid bij hennepkwekerijen, zo laat de politie zojuist weten.
Een 34-jarige Helmonder werd begin van de middag aangehouden in een woning in Utrecht. Zijn auto werd daar ook in beslag genomen. In zijn huis in Helmond vond de politie ongeveer 100 gram gedroogde hennep en attributen om hennep te knippen. Er werd daar ook een hoeveelheid geld in beslag genomen. In een woning in Eindhoven werd vanochtend rond 9.00 uur een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt. In het huis was een plantage met ongeveer 1100 planten en de benodigde kweekapparatuur ingericht. Alles is in beslag genomen voor verder onderzoek en zal worden vernietigd. Het onderzoek tegen beide mannen loopt nog door.
De acties werden gecoördineerd door het Ondermijningsteam en sluiten aan bij de bredere aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Die bestaat vanuit de gedachte dat 1 van de grootste gevaren voor de Nederlandse samenleving de vermenging van onder- en bovenwereld is. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het Ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *