Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.057 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Een 18-jarige man uit Helmond werd in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in de Blasiusstraat in Deurne omdat hij ervan wordt verdacht in een discotheek iemand te hebben neergestoken.
Het 20-jarige slachtoffer uit Deurne en de verdachte kregen in de horecagelegenheid ruzie en gingen met elkaar op vuist. Het slachtoffer werd vervolgens in zijn buik gestoken. Deze ruzie vond kennelijk plaats op de eerste verdieping nabij de trap. Op aanwijzing van het slachtoffer werd de verdachte kort daarna door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en zit vast. Het slachtoffer werd met een steekwond naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen en behandeld. Hij deed aangifte.
De politie hoorde inmiddels enkele betrokkenen, maar vraagt iedereen die iets van de vechtpartij gezien heeft zich te melden. Je kunt daarvoor bellen met de districtsrecherche in Helmond via het landelijk politienummer 0900-8844. Anoniem kun u uw informatie kwijt via meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

In de reacties hieronder staan updates.

4 reacties:

ben benieuwd naar de straf die die krijgt!!!!

Beantwoorden

Update 1:
Jeugddetentie en behandeling voor steekpartij tijdens carnaval Deurne
De rechtbank Oost-Brabant heeft de inmiddels 19-jarige man uit Helmond veroordeeld voor een poging tot doodslag. Hij krijgt 365 dagen jeugddetentie, waarvan 251 dagen voorwaardelijk.
De verdachte kreeg in februari van dit jaar tijdens carnaval in Deurne ruzie met een man en stak hem met een vlindermes in zijn onderbuik. Het slachtoffer onderging een kijkoperatie en lag een week in het ziekenhuis. Zijn buikvlies en spieren waren stuk.
De rechtbank oordeelt dat de verdachte zich schuldig maakte aan een poging tot doodslag. Er bestond namelijk een aanmerkelijke kans dat de vitale organen in de onderbuik van het slachtoffer waren geraakt en hij om het leven was gekomen. De verdachte heeft die kans bewust aanvaard.
De verdachte is onderzocht door een psycholoog, die concludeert dat er bij de man sprake is van een ziekelijke stoornis en gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens in de vorm van onder meer ADHD, PDD-NOS en zwakbegaafdheid. De rechtbank beschouwt hem daarom als verminderd toerekeningsvatbaar. Ook ziet de rechtbank, gelet op het advies van de psycholoog en reclassering, aanleiding om het jeugdstrafrecht toe te passen op de verdachte. Bij het bepalen van de straf is veel belang gehecht aan wat de straf betekent voor de persoonlijke ontwikkeling van de jeugdige. De rechtbank legt een deel van de straf voorwaardelijk op en verbindt daaraan een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de verdachte zich laten behandelen in een kliniek voor jeugdpsychiatrie, krijgt hij een meldplicht bij de jeugdreclassering en een alcohol- en drugsverbod.
De verdachte moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van ruim 1400 euro.

Beantwoorden

Update 2:
186 Dagen ‘extra’ jeugddetentie na schending van de voorwaarden
De inmiddels 20-jarige Helmonder moet nog 186 dagen in jeugddetentie. Dat besloot de rechter in Den Bosch eerder deze maand. Een jaar geleden werd een deel van zijn straf (zijnde 251 dagen) voorwaardelijk opgelegd. Omdat hij de bijbehorende voorwaarden heeft geschonden en opnieuw meermalen in de fout ging, moet hij 186 dagen daarvan nu daadwerkelijk zitten. De resterende 65 dagen van de voorwaardelijke veroordeling blijft hem vooralsnog ‘boven zijn hoofd hangen’. Mocht hij weer in de fout gaan, kunnen die gevangenisdagen worden opgelegd.
1 Van die voorwaarden van de rechter destijds was namelijk dat hij zich liet behandelen. Die behandeling startte hij bij de Forensische jeugdkliniek De Catamaran van de GGzE. Maar na een poos werkte de Helmonder niet meer mee. Hij weigerde urinecontroles en ging zonder toestemming naar de plaats delict, de discotheek in Deurne. Ook lapte hij het verbod van de rechter om alcohol te drinken aan zijn laars. Daarnaast maakte hij zich schuldig aan vernielingen, ernstige bedreigingen naar personen en brandstichting. Daarom werd de Helmonder die inmiddels op vrije voeten was, vorig jaar december door de politie aangehouden.
Hij moet zich weer onder behandeling laten stellen bij de jeugdkliniek die, als het goed is, vorige week opnieuw begon. Zelf verklaarde de veroordeelde tijdens de laatste van 4 zitting daarover, graag terug te willen naar De Catamaran om zijn behandeling een tweede kans te geven.

Beantwoorden

Kansloze zaak; alweer hebben ALLE deskundigen en rechters dit helemaal verkeerd ingeschat.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *