Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.211 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De FIOD heeft dinsdag een 22-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van faillissementsfraude. Samen met een 46-jarige vrouw en een 56-jarige man uit het Limburgse Helden en een 50-jarige man uit het Brabantse Sint-Michielsgestel wordt hij verdacht van het ontvreemden van ongeveer 700.000 euro uit de boedel van een failliet bedrijf dat handelde in teakmeubelen.
De FIOD heeft vandaag doorzoekingen uitgevoerd in 2 bedrijfspanden en 3 woningen. Daarbij is beslag gelegd op de administratie. Er is ook beslag gelegd op banktegoeden en contant geld van verdachten om zoveel mogelijk onrechtmatig verkregen voordeel te kunnen afpakken. Het strafrechtelijk onderzoek, onder leiding van het Functioneel Parket, ging van start nadat de curator aangifte had gedaan. Ook werden er op 2 locaties hennepplantages aangetroffen. De afhandeling hiervan is overgedragen aan de politie.
Het handelsverkeer berust in belangrijke mate op vertrouwen, aldus het Ministerie van Financiën in haar persbericht. Faillissementsfraude ondermijnt dat vertrouwen en brengt de maatschappij schade toe. Daarom treedt de overheid hier tegen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *