Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.569 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

10reacties

De politie heeft 2 mannen aangehouden op verdenking van brandstichting bij de sporthal in Deurne in de nacht van 12 op 13 augustus vorig jaar. Het gaat om een 38-jarige Helmonder en een 43-jarige man uit Deurne.
2 Voorbijgangers, een man en een vrouw, stuitten rond 01.15 uur toevallig op de brand toen ze terugkwamen van een feestje. Zij zagen vlammen bij de ingang van Spring Kinderopvang, veroorzaakt door een flesje met brandende vloeistof dat bij de deur is geplaatst.
De man van het stel schopte dit flesje aan de kant en daarmee is voorkomen dat de vlammen konden overslaan op het pand De Kubus. Kort voor de brand werd bekend dat er vanaf 24 augustus tijdelijk 225 vluchtelingen zouden worden opgevangen in de sporthal. En die noodopvangplek kwam er ook.
Onder meer het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aan deze brandstichting in december aandacht, zie de onderstaande video. De brandstichter bracht zichzelf mogelijk meer schade toe dan zijn doelwit. Op die beelden zie je dat 1 van de daders na de actie in brand stond bij het wegrennen. Kort daarvoor had hij bij de ingang een brievenbus met een brandbare vloeistof besprenkeld. Meteen erna ontstond een explosie met een vuurbal.
De recherche startte een groot onderzoek en dat leidde gisteren tot de aanhouding van het duo. Zij zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting. De 2 zullen worden verhoord.

10 reacties:

Tientallen auto’s vliegen hier in brand, maar in zo’n geval volgt er “groot onderzoek”

Beantwoorden

@Guus op vrijdag 13 januari 2023 om 13:17:

Tja, meningen verschillen wel eens zal ik maar zeggen. Ik vind zo’n geval als dit in ieder geval niet niks.

Beantwoorden

Het is niks meer of minder dan onvermogen om hun ongenoegen te kunnen uiten of om gehoord te worden.
Ja dit zal gerust gericht zijn tegen die opvang.
Dus Niet tegen buitenlanders of asielzoekers, tegen het beleid.
Helaas doet men bij de mefia, overheden en rechters net alsof dit heel ernstig is… Maar het is feitelijk maar een klein stukje frustratie.

Ook blijf ik hier dan maar herhalen : een meerderheid van burger wil een stop, of een sterke terugdringen, van de massa migratie. Maar zoals ik aangaf is voor die mening geen plaats, niet in politiek, beleid en media. Deze twee daders zijn dus twee op de zoveel miljoen ongehoorde burgers. Laat dat duidelijk zijn… Dat valt dus erg mee. Al willen sommigen hiermee koketteren dat iedereen die tegen migratie beleid is, een brandstichtende racist is.

Beantwoorden

Ik snap je boodschap, Andre en ik denk zeker dat er groepen mensen zijn die een vluchtelingenstop willen. Dat is hun goed recht. Ik begrijp ook de diepe frustratie tegen politici, die hier geen helder beleid op maken, niet luisteren naar die groep burgers en ook dat je hier razend van kunt worden. Ik voel vaak dezelfde ergernis. Het gebrek aan realistisch beleid en een visie die langer meegaat dan een weekje is diep triest.

Neemt niet weg dat dit dus niet de manier is en dat je met dit soort acties niets bereikt, behalve onbegrip. Wat je mening ook is. Ik zou het liefste narcistische roeptoeters als TB op zijn gezicht slaan. Dat zal vast heerlijk voelen en wellicht een weekje onzinnige prietpraat schelen, maar daarna zou ik met een aanklacht thuis weer dieptriest naar dezelfde onzin kunnen luisteren.

Ik wil maar zeggen: als het iemand niet lukt zijn of haar politieke frustratie op een fatsoenlijke manier binnen de wet uit te dragen, dan houdt mijn begrip en/of steun op. Of het nu een klimaatactivist is of een voorstander van strenger asielbeleid.

Beantwoorden

Job, ik ben het in grote lijnen met je eens, en zeker ben ik met je eens dat geweld nooit een oplossing is. Laat dat duidelijk zijn.

Tegelijkertijd merken burgers steeds meer dat de politiek, Den Haag, de beleidsmakers, niks doen aan de steeds groter wordende instroom van asiel- én gelukszoekers. Mensen die geen recht hebben op verblijf hier, laten we even eerlijk zijn, hoe vaak worden die nou écht uitgezet of teruggestuurd? Toch bijna nooit? En dát is wat mensen frustreert. Ik denk dat vrijwel iedereen er volop mee eens is dat mensen die écht hulp nodig hebben, dat kunnen en moeten krijgen. Maar dat de mensen die daar géén recht op hebben, omdat ze puur hierheen komen om van onze economische voorzieningen te profiteren, vrijwel altijd ook gewoon hier blijven, niet worden uitgezet of teruggestuurd, daar balen veel Nederlanders van. En Den Haag heeft daar geen antwoord op. Nog steeds niet.

Maar met jou, Job, vind ik toch dat acties als in dit onderwerp beschreven, niet thuishoren in onze samenleving. Maar het legt wél een verplichting op iedereen die ons vertegenwoordigt in welk overheidsorgaan dan ook, de signalen ernstig te nemen en eindelijk eens te beginnen beleid te ontwikkelen.

Beantwoorden

Zulke acties zullen straks overal komen.
Niet tegen de asielzoekers maar gericht tegen de gemeente en de algemene politiek.
Waarom word er door de gemeente niet geluisterd naar de burger omdat elke opvang van asielzoekers veel geld betekent voor de gemeente.
Maar wat gebeurt er nu in Limburg ze gaan nu de vrij komende woningen aan asielzoekers geven en let op dit gaat straks ook hier gebeuren.
Dus je staat 8 jaar ingeschreven en ineens worden alle vrij komende woningen aan asielzoekers gegeven wat gebeurt er dan .
Er hoeft maar een gek tussen te zitten en het escaleerd

Beantwoorden

@Jos op zaterdag 14 januari 2023 om 16:10:

Met acht jaar inschrijfduur red je het in Helmond niet, je hebt minstens vijftien jaar nodig. En niet omdat er te veel vluchtelingen naar Nederland komen, maar omdat de VVD met haar domme “de markt regelt alles”-beleid én de verhuurdersheffing ervoor heeft gezorgd dat er al jarenlang VEEL te weinig nieuwe woningen gebouwd worden.

Die verhuurdersheffing is er trouwens gekomen omdat de directie van een Rotterdamse woningbouwvereniging miljarden euro’s heeft verkwanseld door met gemeenschapsgeld te gaan speculeren (lees: gokken) op de beurs, in plaats van met dat geld woningen te bouwen en te onderhouden. Dit alles is mogelijk gemaakt door diezelfde fantastische VVD die het niet nodig vindt om zaken te reguleren want de markt regelt immers alles, waarbij dus de winsten in de zakken van private partijen.belanden en de verliezen bij de belastingbetaler.

Waarom het gemeentebestuur niet luistert naar de burgers snapt zelfs een kind. Bij de laatste verkiezingen heeft meer dan de helft van de Helmonders niet de moeite genomen om gaan te stemmen; ze hebben dus hun kans op een luisterend oor aan zich voorbij laten gaan. Dat er dan beslissingen worden genomen waar het merendeel van de bevolking niet achter staat is dan te verwachten.

De asielzoekers krijgen inderdaad voorrang bij het toewijzen van woningen, maar dat is omdat de opvangcentra zó bom- en bomvol zitten dat mensen buiten moeten slapen terwijl er steeds vluchtelingen bijkomen. Ik kan daarom wel begrijpen waarom het belangrijker wordt gevonden om die mensen een dak boven hun hoofd te geven dan om een andere woning toe te wijzen aan iemand die al een dak boven zijn hoofd heeft,

Beantwoorden

En waarom zit alles zo vol?
Omdat hier de woningen gratis weggegeven worden en de uitkeringen torenhoog.
Asielzoekers die verblijfsvergunning gunning krijgen zeggen meteen hun baan op.
Ze komen ook letterlijk door tien veilige landen heen asielzoeken. Geen overvolle azcs in Polen of Roemenië. We zijn gekke Henkie hier.
Ook worden in Nederland 85% van aanvragen ingewilligd, elders ligt dat beduidend lager.
En nogmaals, er worden geen mensen in de fik gezet, maar een oud gebouw dat symbool staat voor “het is er wel, maar toch krijg jij ‘t niet.”
Ik vind Jobs frustratie jegen “TB” wel vreemd en gevaarlijk. Ik hoef Kaag, Jetten of Klaver niet in hun gezicht te slaan. Kan dat met argumenten af.
Dat zal ‘t zijn.

Beantwoorden

Die Helmonder heeft die brandstichting uit pure en ik herhaal PURE menslievendheid gedaan. Hij heeft er immers geen enkele last van dat er vluchtelingen in Deurne komen, eigen Helmonds volk eerst vindt hij. Maar echt puur om die mensen over de gemeentegrens te helpen, heeft hij dat gedaan. Echt een mensen-mensen dus.

Beantwoorden

Tot zover dan maar weer. 🙁
Bijna iedereen kon tot nu toe zijn zegje weer doen over de vluchtelingen.
We weten waar een ieder staat.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *