Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

De politie heeft woensdag een aanhouding verricht in het onderzoek naar aanleiding van een gewapende overval op een woning in 2012.
Er werd een 35-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval. Bij de politieactie werden ook 2 woningen doorzocht. De politie was de verdachte op het spoor gekomen na onderzoek. Begin april werd in deze zaak reeds een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Heythuysen aangehouden.
Bij de overval op 26 juli 2012 raakte de bewoner gewond nadat tenminste 3 mannen zijn woning aan de Bergen in Heythuysen (een dorpje in midden Limburg, gemeente Leudal) waren binnengedrongen en hem bedreigde met een vuurwapen.

3 reacties:

Aanvullende informatie in verband met deze zaak.

Met de arrestatie van de Helmonder Gradus S. en de 29-jarige Pool Adrian Z. heeft de Limburgse recherche vrijwel zeker een doorbraak bereikt in het onderzoek naar de bovengenoemde brute overval op een pluimveeboer in Heythuysen in 2012, zo laat de Telegraaf vanmiddag weten.
De veehouder werd hierbij ernstig mishandeld. Uit het onderzoekdossier blijkt dat de overvallers vlak voor middernacht al schreeuwend de boerderij binnenstormden en de eigenaar bedreigden met een vuurwapen, mishandelden en vastbonden met tape. Daarna doorzochten de daders het pand dat is gelegen Aan de Bergen. De uiteindelijke buit bestond uit geld en sieraden.
Het rechercheonderzoek leidde in eerste instantie niet naar de overvallers. Adrian Z. liep alsnog tegen de lamp omdat zijn DNA op de plaats delict werd veiliggesteld. Ook blijkt zijn mobiele telefoon, die hij tijdens de overval op de boer bij zich had, in beslag te zijn genomen tijdens een onderzoek naar een hennepplantage in het Belgische Tongeren.
Françoise Landerloo, advocate van de Pool, geeft aan dat zij op de zitting van komende donderdag de rechtbank zal verzoeken haar cliënt in vrijheid te stellen. Volgens haar is het feit dat er DNA van haar cliënt in de woning van de boer is gevonden onvoldoende om de Pool langer vast te houden. “Dat DNA kan er op allerlei manieren terecht zijn gekomen”, aldus de Maastrichtse strafpleitster.

Beantwoorden

Gradus Stuiver zal wel de volle naam zijn. Een kampert uit Aarle-Rixtel.

Beantwoorden

Dat DNA kan er op allerlei manieren terecht zijn gekomen”, aldus de Maastrichtse strafpleitster. dan laat die pool maar eens uitleggen hoe dat dna er is terechtgekomen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *