Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.397 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Een 45-jarige man uit Helmond is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Door zijn schuld kreeg een 6-jarig meisje GHB binnen en liep zij zwaar lichamelijk letsel op.
De verdachte was in juni 2018 aan het klussen in zijn woning in Eindhoven, terwijl daar ook zijn dochter en haar vriendinnetje aan het spelen waren. Op enig moment schonk hij voor de kinderen en zichzelf een beker ranja in. In zijn eigen beker deed hij ook een scheut vloeistof. Hij lette er vervolgens niet op dat de kinderen niet uit zijn beker zouden drinken en ging naar de schuur om iets te halen. In de tussentijd dronk het vriendinnetje uit de beker van de verdachte.
Zij werd vrijwel direct ziek en moest met spoed naar het ziekenhuis. Het meisje moest braken, had forse ademstops en ademhalingsstoornissen en raakte in een coma. Later bleek dat zij de drug GHB had binnengekregen. Volgens de Helmonder wist hij niet precies wat de vloeistof was die hij in zijn ranja had gedaan. Hij zou het goedje hebben aangenomen van iemand uit de sportschool en hebben gebruikt als vetverbrander.
De rechtbank oordeelt dat de man aanmerkelijk onvoorzichtig handelde. Hij had er  (kort gezegd) voor moeten zorgen dat het slachtoffer niet uit zijn beker dronk. Het is aan hem te wijten dat een vriendinnetje van zijn dochter, voor wie hij juist zou moeten zorgen, zwaar lichamelijk letsel opliep. Haar leven stond daarbij zelfs op het spel. Ook rekent de rechtbank het de man aan dat hij niet meteen uit zichzelf aangaf dat het meisje wellicht gedronken had van de verkeerde ranja. Pas nadat hij met de uitkomsten van de bloed- en urineonderzoeken werd geconfronteerd, vertelde hij dat hij mogelijk fout had gehandeld. Dit was een maand na het incident. Hierdoor is iedereen erg lang in onzekerheid gebleven en heeft de onrust lang geduurd. Bij het bepalen van de straf weegt mee dat hij het meisje meteen naar het ziekenhuis heeft vervoerd toen zij ziek werd. Ook toont de man oprecht berouw en voelt hij zich vreselijk schuldig voor het leed dat hij het meisje en haar familie aandeed.
Naast een taakstraf moet de verdachte de ouders van het slachtoffer de schadevergoeding betalen waarom ze hadden gevraagd: ruim 2700 euro.

In de reacties hieronder staat een update.

10 reacties:

180 uur wat een strafoplegging toch gewoon schande

Beantwoorden

Laat hem levenslang betalen voor dat kind van 6jaar

Beantwoorden

Tjong jonge wat een forse straf ????

Beantwoorden
Jolanda Meulendijks

Wat een lachertje die straf ! Die moeten ze gewoon opsluiten en dan regelen ze dat binnen wel met zo een wat een junk!

Beantwoorden

En hij wist nie wa voor vloeistof da was?????? ????????????????

Beantwoorden

De ouders van dat meiske weten waar die lul woont. Ik zou de deur goed dichthouden als ik hem was en over zn schouder kijken als ie op pad gaat.

Beantwoorden

En hij wist van niks , aan mijn hoela , op zijn hellemonds gezegd , als dat mijn kind ( kleinkind ) was , Hij gaat er aan geloof mij

Beantwoorden
Harriet Meulendijks

Werkstraf..de gevangenis in met zo halfgare

Beantwoorden

Update:
De volledige uitspraak van de rechtbank:
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOBR:2019:4380

Beantwoorden

Opsluite dien handel gekkkkk, dit noem ik ginne goeie straf hoor!!! ????‍♀️

Beantwoorden
Ashley van Lieshout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *