Buiten is het -1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.338 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Een 50-jarige man uit Helmond is gisteravond overleden bij een aanrijding bij knooppunt De Hogt in Eindhoven. Daar botste rond 18.30 uur een vrachtwagen op zijn auto waarna hij vervolgens tegen een andere vrachtwagen botste.
1 Van de vrachtwagenbestuurders, een 24-jarige man uit Meijel, werd na de aanrijding aangehouden voor onderzoek. Het onderzoek is nog in volle gang, zo meldt de politiewoordvoering zojuist.
In 1 van de vrachtwagens werden varkens vervoerd. Een aantal daarvan overleefden het ongeluk niet, de andere varkens liepen na het ongeluk over de weg en werden gevangen.

In de reacties hieronder staat een update.

22 reacties:

Heel veel sterkte voor de nabestaanden ????

Beantwoorden

Verschrikkelijk en ontzettend veel sterkte

Beantwoorden

Verschrikkelijk.

Beantwoorden

Verschrikkelijk, sterkte voor de nabestaanden

Beantwoorden

oohhh wat triest heel veel sterkte voor de Nabestaanden

Beantwoorden

Verschrikkelijk…..heel veel sterkte voor de nabestaande

Beantwoorden

Sterkte voor de nabestaanden

Beantwoorden

Wat verschrikkelijk… sterkte voor de nabestaanden ????????

Beantwoorden

Gerum

Beantwoorden

Ooo verschrikkelijk. Heel veel sterkte voor de nabestaanden

Beantwoorden

Misschien dat de reporter weg had kunnen laten, dat er ook varkens zijn overleden, dat lijkt mij niet toepasselijk om te vermelden.,Een leven van een mens is belangrijker dan een paar varkens die op weg waren naar het slachthuis.

Beantwoorden

Verschrikkelijk heel veel sterkte aan de nabestaanden

Beantwoorden

Verschrikkelijk voor de nabestaanden.

Waarom is een leven van een mens belangrijker dan dat van een dier?

Beantwoorden

Gecondoleerd voor alle nabestaanden!????????

Beantwoorden

Update:
Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor fataal ongeval op A2
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 25-jarige man uit Meijel veroordeeld voor aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag waarbij een 50-jarige Helmonder om het leven kwam. Hij krijgt vandaag de maximale taakstraf en een rijontzegging van 12 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk.
De man reed in oktober vorig jaar met zijn vrachtwagen over de snelweg in Eindhoven en naderde daar matrixborden die een maximumsnelheid van 70 km/u aangaven. Hij bleef echter 90 km/u rijden. Vervolgens merkte de vrachtwagenchauffeur te laat op dat er een file vóór hem stond en kon hij niet meer op tijd remmen, waardoor hij bij knooppunt De Hogt achterop een auto botste. De bestuurder van die auto kwam om het leven.
Het gemis van het slachtoffer levert voor zijn nabestaanden, en in het bijzonder voor zijn weduwe, onbeschrijflijk en onherstelbaar leed op. De rechtbank beseft dat zij het verlies van hun dierbare niet kan goedmaken. In dit geval is de straf er dan ook alleen voor om verkeersdeelnemers bewust te maken dat zij voorzichtig moeten zijn. De verdachte had hiervan in het bijzonder doordrongen moeten zijn aangezien hij beroepschauffeur is.
Bij het bepalen van de straf kijkt de rechtbank naar vergelijkbare zaken. Het uitgangspunt voor een dergelijk delict is een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 12 maanden. De rechtbank legt die rijontzegging in dit geval grotendeels voorwaardelijk op, omdat de verdachte onder meer zeer schuldbewust is. Hij heeft zich opengesteld voor contact met de nabestaanden en is met hen het gesprek aangegaan.
De volledige uitspraak van de rechtbank.

Beantwoorden

Ze hadden hem z’n rijbewijs gewoon geheel af moeten pakken…….!!!!! Schuldbewust??? Laat me niet lachen zeg !!!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 5 augustus 2019 om 15:31:

Veel te weinig

Beantwoorden

240 uur ..voor iemand dood te rijden ..Ik vind niet Normaal meer ..zo iemand moet voor zijn leven geen rijbewijs meer terug krijgen..dan weet hij wat hij een Ander heeft aan gedaan en de Familie ????

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

Taakstraf???????? Tsssss

Beantwoorden

Op basis van de huidige wetgeving is de opgelegde straf passend.

Beantwoorden

wat een ziek lage straf bah bah zoeen moeten ze meteen ze rijbewijs afnemen die borden zijn er niet voor niks

Beantwoorden

@Patricia Pekşen op dinsdag 6 augustus 2019 om 00:38:

Die chauffeur begaat een verkeersovertreding. Met noodlottig gevolg. Wie gedraagt zich in het verkeer altijd correct? En foutloos?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *