Buiten is het 10 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.284 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Een 17-jarige jongen uit Helmond werd vannacht rond 2.00 uur op het Stationsplein in Eindhoven door een voor hem onbekende man met een steekvoorwerp in de onderbuik gestoken. Het slachtoffer, weliswaar aanspreekbaar, werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De man die hem stak was een automobilist die hierna wegreed.
Het slachtoffer stond op het Stationsplein op vervoer te wachten toen een zilverkleurige Opel Astra bij hem stopte en aan hem werd gevraagd of hij een taxi nodig had. Het slachtoffer zei van niet.
Vervolgens werd de auto geparkeerd en stapten er twee mannen uit. Een van hen liep naar het slachtoffer en stak hem. Het slachtoffer werd in zijn onderbuik geraakt en raakte gewond. De mannen stapten in hun auto en reden weg. De politie vraagt getuigen die mogelijk iets gezien hebben van het incident zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de recherche door te bellen met: 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.

3 reacties:

Verschrikkelijk dat zoiets gebeurd, ik weet wat de familie voelt, ik heb het ook meegemaakt met mijn dochter, ik wens de familie heel veel sterkte toe

Beantwoorden

Neergestoken Helmonder buiten levensgevaar
De 17-jarige jongen uit Helmond die zaterdagnacht in Eindhoven door een nog onbekende gestoken werd, ligt nog altijd in het ziekenhuis, maar is hij inmiddels buiten levensgevaar. Dat liet een politiewoordvoerder aan het Brabants Dagblad weten.
Het is nog niet zeker of het incident op camerabeelden is vastgelegd. “Als er beelden van zijn, betrekken we die uiteraard in het onderzoek. Dat onderzoek loopt over meer sporen; vandaar ook de oproep aan eventuele getuigen. Camerabeelden moeten worden opgevraagd. Een getuigenverklaring is vaak sneller.” Of de 2 mannen in de Astra ‘snorders’ waren, kan de politie vooralsnog niet bevestigen noch ontkennen.

Beantwoorden

9 Maanden cel voor man die Helmondse jongen neerstak
Een 21-jarige Eindhovenaar moet 9 maanden de cel in voor de steekpartij op het station in Eindhoven woonplaats. Dat besloot de rechtbank Oost-Brabant vandaag.
De man is schuldig bevonden aan zware mishandeling. In november vorig jaar stak hij een destijds 17-jarige jongen uit Helmond met een mes in zijn buik. De rechter heeft hem daarom veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 voorwaardelijk. Ook moet hij het slachtoffer 1300 euro schadevergoeding betalen.
De Eindhovenaar reed de bewuste nacht in november met een vriend in een auto op de parkeerplaats bij het station. Bij een groepje jongens stopte hij en vroeg of ze een taxi nodig hadden. 1 Van de jongens reageerde niet naar zijn zin, waarop de verdachte uitstapte en de confrontatie zocht. Een gevecht volgde en het slachtoffer werd daarbij met een mes in zijn buik gestoken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *