Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.212 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Helmonders weten de voorzieningen in de Wmo en jeugdhulp goed te vinden. De tevredenheid van cliënten over de kwaliteit van de ondersteuning vanuit de Wmo is groot. En bijna 90% van de ouders/verzorgers ervaart de kwaliteit van de ontvangen zorg van de jeugdhulp als goed. Zij geven de jeugdhulpverleners een 8,7. Dat blijkt uit enquêtes die de gemeente afgelopen maanden hield onder inwoners die gebruik maken van Wmo-voorzieningen en jeugdhulp.
De mogelijkheid van onafhankelijke cliëntondersteuning bij de Wmo blijkt bij 2/3 van de respondenten onbekend. Cliëntondersteuning is er voor inwoners met een hulpvraag, die onvoldoende regie kunnen voeren vanwege beperkingen als een verstandelijke beperking, psychische problemen of ouderdomsklachten. Zij hebben recht op die ondersteuning door diverse organisaties. In de samenvatting van het Cliëntervaringsonderzoek Wmo (pdf) staan meer onderzoeksresultaten.
Uit het Cliëntervaringsonderzoek Jeugd (pdf) blijkt onder meer ook dat de samenwerking van de organisaties in de jeugdhulp beter zou kunnen. En dat 1 op de 3 respondenten vindt dat hun situatie niet (veel) veranderd is sinds het ontvangen van jeugdzorg.

2 reacties:

Dat doet de SP-wethouder dan blijkbaar weer erg goed. Is dit te positief nieuws? Zie verder geen reacties. Hulde wie hulde toekomt!

Beantwoorden

Mensen met klachten durven vaak niet te reageren. Omdat je als client van de wmo in een afhankelijkheidspositie zit is het niet wijs om openbaar te klagen omdat de mogelijkheid zou kunnen voorkomen dat je keer op keer bij diezelfde instantie moet aankloppen voor bepaalde soorten hulp. Sta je dan bekend als iemand die klaagt dan is dat niet in je voordeel. Never bite the hand that feeds you!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *