Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.969 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
23reacties

Bijstandsmoeder Nicky van de Donk, haar 11-jarige dochter en 2 zoons (van 5 en 3) kunnen ondanks het gebrek aan geld, toch hun koffers gaan pakken. De oprichter van een bedrijf uit Zuid-Holland biedt hen een geheel verzorgde zonvakantie aan. Dat laat het AD vandaag weten.
De gulle gever (die onbekend wenst te blijven): “noem het naïeve menslievendheid. Soms grijpt iets je aan. Ik ga zelf lekker op vakantie en zou het deze mensen ook zo gunnen. Het was een spontane opwelling.”
Nicky en een Twents bijstandsgezin mogen een gezinsvakantie uitkiezen bij een reisbureau en krijgen ook nog zakgeld mee. Nu nog ergens koffers scoren, want die heeft de blij verraste Helmondse niet “omdat ik nooit op vakantie ga.”

23 reacties:

En ik wilde alleen maar het taboe doorbreken wat er rust op “geen cent te makken hebben”… Laten zien dat geld niet het belangrijkste is in het leven en dat je door creatief te zijn het ook heel leuk kunt hebben! Dit verwacht je toch niet?!

Beantwoorden

@Nicky Tje op vrijdag 26 juni 2015 om 12:26:

Die zonvakantie is je meer dan gegund! 🙂

Beantwoorden

Dank je wel!

Beantwoorden

Supergaaf Nicky! Ik wens je veel plezier! Enneh.. Inderdaad, zonder geld is er ook genoeg te doen! 😉

Beantwoorden

@ Nicky
Ik heb nog wel een set van 2 koffers staan. Er zitten kleine mankementjes aan maar ze zijn zeker nog bruikbaar. je mag ze hebben. Neem maar contact op: [email protected]

Beantwoorden

@ Mirjam,

Je hebt mail 🙂

Beantwoorden

Bedankt Natasja 😉

Beantwoorden

super actie,IK WIL OOK WEG zijn er nog meer gulle gevers??

Beantwoorden

Het zij U gegund, maar hou U een beetje op de luwte, de huidige regelgeving kunnen inhouding van uitkering betekenen. Dus mondje dicht, en lekker genieten!

Beantwoorden

Hop! en zo hebben we dadelijk een vakantiebank erbij naast de voedselbank.
Waarom zou je dan nog willen werken?
Ze krijgen nu zelfs vakantiegeld terwijl ze het hele jaar al thuis zitten.
(uiteraard telt mijn opmerking niet voor de 10/20% die echt niet anders kunnen!)

@WaxMan, nu kunnen ze hun vakantiegeld van de bijstand lekker gebruiken als extra zakcentje, en een extra pakkie shag.

Beantwoorden

@ WaxMan dank u 🙂

@ mopje je mag me op mijn woord geloven dat ik bij die 10/20% hoor. Ik heb al veel meegemaakt, helaas vooral negatieve dingen maar ook zeker positieve. Die aardige ondernemer met zijn gouden hartje kan erop vertrouwen dat zijn enorme cadeau bij ons goed terecht komt.
Roken doe ik trouwens niet 😉

Beantwoorden

Jaloers, mopje? Hadden ze jou soms uit moeten kiezen? Was het misschien ook weer niet goed geweest. Ze moeten maar vlug een klaagmuur bouwen, hier in Helmond!

Beantwoorden

Altijd maar dat gezeur. Zou hele opluchting zijn als de hij/zij achter Mopje het gezegde geen grotere ezel dan een kwezel eens goed ter harte nam. Las ergens dat de laatste Nederlandse kwezel (begijn), Cornelia Frijters, in 1990 overleden is. Waarschijnlijk onjuist en krijgt dit Helmondse dwaallicht dit predikaat ooit toegewezen.

Beantwoorden

Ach, @mopje heeft niet zoveel verstand, dat kun je uit haar hele reactie eenvoudig opmaken. Generalisatie ten top! Met dit soort types gaan we de oorlog wel winnen.

(p.s. mopje, de moeilijke woorden in deze reactie mag je best opzoeken in het woordenboek hoor. Doe je nog iets nuttigs en misschien leer je er nog iets van.)

En terug on-topic. Wat een hartverwarmend initiatief. @Nicky Tje, geniet er maar lekker van. Laat iedereen maar zeuren. Gun het jullie van harte!

Beantwoorden

@Wijkbewoner – Een afwijkende mening duidt niet altijd op weinig verstand.

@Mopje – Ik deel je mening niet, maar stel wel op prijs dat je gewoon recht voor zijn raap zegt hoe jij de wereld ziet. Dat is tenminste duidelijk, en daar kunnen anderen dan op reageren.

@Nicky – Mijn complimenten hoe je voor jezelf opkomt zonder anderen te kwetsen.

Een bijstandsuitkering is, inclusief alle “extraatjes” zoals vakantiegeld, geloof ik de helft van een modaal inkomen. Volgens mij leiden alleen kloosterlingen vrijwillig een dergelijk sober bestaan.

Beantwoorden

Nee, niet altijd…. deze keer wel! Hahaha!

Beantwoorden

@Wijkbewoner op zaterdag 11 juli 2015 om 12:13:

Mopje bouwt tenminste nog een redenering op. Dat kan ik van jou niet zeggen.

Een al te hoge uitkering nodigt uit om aan de kant te blijven zitten. Daarin heeft Mopje gewoon gelijk. Verder richt Mopje die kritiek nadrukkelijk NIET op degenen die echt niet anders kunnen.

Alleen: hoeveel mensen maken er op dit moment daadwerkelijk misbruik van “gratis geld”? Volgens Mopje heel veel, volgens mij heel weinig. Dat is eigenlijk het enige punt waarop ik met Mopje van mening verschil. Als iemand objectieve cijfers hierover heeft, dan ben ik daar heel benieuwd naar.

Verder vraag ik me af hoe erg het is dat werkweigeraars aan de kant blijven zitten. Aan slecht gemotiveerd personeel heb je als bedrijf of vrijwilligersorganisatie toch niets. Ik lig er niet wakker van dat ze gratis een minuscuul graantje meepikken.

Beantwoorden

@Sander Lam,

Hartelijk dank! jij leest het tenminnste zoals ik het bedoel.
Natuurlijk gun ik diegene een gratis vakantie, die er niks aan kunnen doen dat ze uit noodzaak/ziekte/werkeloosheid in een uitkering zijn gekomen!!!
Welke uitkering dan ook.
Diegene die zich aangevallen voelen, ja erg jammer!
Misschien als ik het uitleg, er zijn heeeeeel veeeeeeeel mensen met een gezin net onder modaal die werken! die dus net op het randje zitten van alle voordeeltjes (dan kun je beter een uitkering hebben).
Misschien kunnen jullie rekenen? maar je krijgt bvb zorgtoeslag/kindgebonden budget/ huurtoeslag/kwijtschelding ozb etc etc naar gelang je inkomen.
Dus heb je net E1,- meer, val je overal buiten.
Ik vind het heel erg voor de mensen die niet anders kunnen en echt niks hebben!!
Denk dat veel Helmonders ook wel mensen kennen, die een Wia/Wajong/Bijstand hebben en er naast toch van alles kunnen.
Ik hoop dat ik het zo wat duidelijker heb gemaakt!

En voor diegene die het niet met me eens zijn, natuurlijk mag ieder zijn mening hebben.

Nog 1x mijn mening telt NIET voor diegene, die dus een uitkering moeten.
Erg genoeg jah, dus wens ik deze persoon een hele fijne vakantie met haar kinderen.

Beantwoorden

Dit klinkt al een heel stuk verstandiger @mopje. Je leert snel. Niet meer zo generaliseren en bepaalde groepen schofferen. Dat is namelijk niet zo netjes. Geloof me, minima hebben het zwaar… en dan helpen de kwetsende opmerkingen van jou op geen enkele wijze. Leef je frustratie lekker uit in de sportschool, maar niet op de wijze zoals een aantal berichten hierboven.

En nu stop ik er verder over.

Beantwoorden

Zo is het maar net. Dank voor de reacties!

Beantwoorden

@Nicky op woensdag 15 juli 2015 om 16:04:

Geweldig leuk dat iemand dat voor je regelde! Ik krijg er zelf al goede zin van! Alvast heel veel plezier.
Weet je al waar je naar jullie reis naar toegaat?

Beantwoorden

@Lieke op vrijdag 17 juli 2015 om 00:03:

We gaan naar Tenerife 🙂 En het voelt nog steeds onwerkelijk!

Beantwoorden

Geweldig lief van de gulle gever. Ik zou daar ook super blij mee zijn

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *