Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

12reacties

Op de Ameidewal is een 94-jarige vrouw uit Helmond slachtoffer geworden van een sluwe babbeltruc. De politie hoopt op tips van het publiek over de dader in deze bankpasfraude-zaak.
De hoogbejaarde vrouw werd zaterdagmiddag 13 augustus net na de lunch gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. De man aan de telefoon zei bij een bank te werken en hij vertelde haar dat hij iemand langs zou sturen om haar bankpasjes op te halen.
De oplichter vroeg ook of mevrouw sieraden en cash geld in haar woning had liggen. Vervolgens kreeg het slachtoffer een code die zij kon doorgeven aan diegene die aan de deur kwam. “Banken doen dit nooit!” zo meldt de politie.
“De vrouw had al eerder een brief gekregen van de bank dat haar bankpas aan vervanging toe was, dus heel gek vond ze het op dat moment niet. Helaas is het slachtoffer in de sluwe praatjes van de oplichter getrapt.”
Door de man op de foto rechtsboven is er meerdere keren met haar pinpas gepind. Zijn signalement:
• lichte haarkleur,
• blank,
• goed verzorgd,
• korte broek,
• flink postuur
Herken jij deze man of heb je meer informatie? Dan hoort de politie dat graag van jou via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via hun tipformulier

Ook het tv/programma Opsporing verzocht besteedde deze week aandacht aan deze zaak, de bewegende beelden daarvan:In de reacties hieronder staat een update.

12 reacties:

Hoe komen deze mensen aan de gegevens van zo’n mevrouw? Adres, telefoonnummer, weten bij welke bank je bankiert.

Beantwoorden

Ik vind dit een rijkelijk late oproep. Vreselijk wat er met die bejaarde dame is gebeurd natuurlijk, maar wie weet NU nog wat hij al dan niet op 13 augustus heeft waargenomen? Zoiets moet een dag later worden geplaatst, best kans dat de daders al lang niet meer in Helmond zijn en ook geen Helmonders waren.

Beantwoorden

Idd mosterd na de maaltijd

Beantwoorden

Schande

Beantwoorden

Vreselijk natuurlijk, wat een klootzak zeg!!

De politie zal heus wel een reden hebben waarom ze dat nu pas melden. Ik heb zo maar het idee dat zij de professionals zijn.

Beantwoorden

@Pejeka op donderdag 1 december 2022 om 19:33:
@Ria op donderdag 1 december 2022 om 19:47:
@José Joosten op vrijdag 2 december 2022 om 10:17:

Wellicht legt dit filmpje het e.e.a. uit:

Beantwoorden

Dit is nou precies wat mensen ergert, de verklaring die gegeven wordt komt niet verder dan zeggen “zo doen we dat eenmaal”.
Hoezo “zwaar middel”.
Ook het geklungel om te stellen dat de politie eerst maar andere opsporingsmogelijkheden moet uitputten slaat als een tang op een varken.
Iedereen kan in ‘t openbaar gefilmd worden, en kan daar nooit zomaar protest tegen indienen.. We kennen de “rot op met die kkcamera” mongolen wel. Maar blijkbaar zodra je serieus een crimineel en’t gaan we beserk en komen met gemankeerde praatjes zoals schoolfilmpje boven. En vooral er allemaal in geloven of genoegen mee nemen.
Het is klinkklare onzin.

Beantwoorden

Snap het niet zo, zie hier beelden van mensen die totaal niet lijken op de dader?

Beantwoorden

Sorry, maar wat een onzin dat filmpje. Er is een vrouw beroofd, met háár pas pint een onbekende verschillende malen geld, is het dan geen kwestie van 1 en 1 = 2? Dan is het toch niet zo dat je dan denkt “Ja maar, misschien is het voor de verdachte niet zo fijn om getoond te worden op een foto op internet”. Schiet toch op. Wie wordt hier nou beschermd? Die 94-jarige vrouw (het slachtoffer) of degene die gewoon met haar pasje staat te pinnen? Dan wil je die man die staat te pinnen toch gewoon NU spreken om eens even te vragen hoe hij aan haar pasje plus pincode komt? Daar hoef je toch niet voor doorgestudeerd te hebben? En dan maak je die beelden toch zo snel mogelijk openbaar? Best mogelijk dat iemand kort na 13 augustus nog had geweten van “ja klopt, ik heb die man zien pinnen, en hij stapte in (ik noem maar) een blauwe Volkswagen Golf en daar zat nog een andere jongen in en die zag er zo uit”… Maar 4-5 maanden later weet men dat niet meer, dus wat hebben beelden dan nog voor nut?

Beantwoorden

Precies, Pejeka.. Het is je vers huilen achter regeltjes en niemand die zijn eigen gezond verstand durft te gebruiken en uit die bubbel stapt, of kritiek levert.
Dit is een schandvlek op justitiële apparaat, politie incluis. Begint op te vallen dat men heel graag heel formeel burger en critici de mond wil snoeren. Daar hoort dit soort prietpraat ook bij. Conformeren en regels uitvoeren. Nadenken verboden. Onafhankelijk bah.

Beantwoorden

@José Joosten op vrijdag 2 december 2022 om 10:17:

Ik begrijp heel goed dat de politie eerst zelf onderzoek wil doen om de dader te pakken en zo een lynchpartij wil voorkomen maar dan zijn 5 maanden wel erg overdreven, of om er zeker van te zijn dat er geen misverstand is ontstaan.

Na een week onderzoek zonder resultaat de geblurde beelden verspreiden met de melding dat de dader zich binnen 24 uur mag komen melden, anders alle beelden vrijgeven en is de heksenjacht geopend.

Beantwoorden

Update:
De politie meldde dat de zaak inmiddels is opgelost.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *