Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.195 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
37reacties

Rick van Rijsingen uit de Annawijk kreeg gisterenmiddag rond 16.45 uur de melding dat een reanimatie nodig was op het station in Helmond. Omdat hij geregistreerd is als burgerhulpverlener via de Hartstichting, kreeg Rick die melding en snelde hij naar het station. Hij begon als eerste de reanimatie, even later geassisteerd door de politie en ambulancepersoneel.
Kort daarna ademde de 53-jarige man uit Delft weer zelfstandig en kwam hij zelfs volledig bij bewustzijn, zo laat de politie weten. Ondersteund door het ambulancepersoneel kon hij daarna naar de ambulance lopen. De Delftenaar verblijft nog in het ziekenhuis maar maakt het naar omstandigheden goed. Vandaag overhandigde wijkagent Jeroen Loohuis de Helmondse held een bloemetje voor zijn hulp en succesvolle reanimatie. Rick geeft zelf reanimatie-cursussen.

37 reacties:

Geweldig, heel goed gedaan.

Beantwoorden

Goed gedaan Rick van Rijsingen

Beantwoorden
Annemarie V Heugten

Rick,wat geweldig !!!
een held in de familie !
we zijn beretrots op jou
xxxx

Beantwoorden

Goed gedaan, Rick!

Beantwoorden

Super!

Beantwoorden
Getty van den Heuvel

Top
Respect

Beantwoorden

Respect

Beantwoorden

Top hoor !

Beantwoorden

Fantastisch

Beantwoorden

Goed gedaan super

Beantwoorden

Held

Beantwoorden

Hallo Rik, wat goed van je, zoiets vergeet je nooit meer, daar mag je trots op zijn.

Beantwoorden
Petra Verstraaten

Top!!!

Beantwoorden
Monica van Heugten

Trots op mijn zoon

Beantwoorden
Ria van den Bogert

Wel fijn dat je die man respectvol weer op de been kreeg,super man!

Beantwoorden

Super gedaan, en een trotse moeder

Beantwoorden

Stichting Reanimatieonderwijs Zuidoost-Brabant is trots op instructeur Rick!

Beantwoorden

Goed gedaan rick respect voor je en beterschap voor de man

Beantwoorden

Man uit Delft is mijn collega.. Dank!

Beantwoorden

Super bedankt Rick, je onze collega gered. Namens Tass International Safety Center nogmaals super super gewerkt.

Beantwoorden

Super gedaan Rick en ook fijn om te weten dat we zo iemand in de buurt hebben !!!

Beantwoorden

Respect voor Rick 🙂

Beantwoorden
Angelique Raaijmakers- v.d. Pol

Super gedaan Ricky. Volgens onze info van de NS heeft de conductrice Sylvia de reanimatie gestart en werd ze daarna afgelost door een man. Dat ben jij dan. Twee helden dus die mijn zwager WYTSE hebben gered. Groeten en nogmaals bedankt namens de familie.
Piet de Bruin

Beantwoorden

Toppie????????

Beantwoorden

Wow wat geweldig en nog succesvol ook! Beterschap voor het slachtoffer en respect voor alle betrokkenen die dit leven hebben gered

Beantwoorden
Ilse Janssen-Gerritsen

Rick, super.
Wytze is mijn collega en ik stond een station verder (’t Hout) te wachten om samen verder te reizen. Helaas liep de reis anders dan gepland.
Het gaat naar omstandigheden goed met Wytze.

Beantwoorden

Uiteraard ook veel dank voor de conductrice.

Beantwoorden

Wauw !! Super gedaan

Beantwoorden

Bravo

Beantwoorden

Ik weet met grote zekerheid dat deze man niet de eerste was die heeft gereanimeerd. Dat was de conductrice van de NS, Sylvia Schoutese uit Maastricht. Als hulpverlener zou deze man moeten weten dat de eerste minuten cruciaal zijn. Petje af voor de conductrice!! En de anderen ook bedankt voor de geboden hulp.

Beantwoorden

Ik weet met grote zekerheid dat deze man niet de eerste was die heeft gereanimeerd. Dat was de conductrice van de NS, Sylvia . Petje af voor de conductrice!! En de anderen ook bedankt voor de geboden hulp.

Beantwoorden

Super gedaan Rick !

Beantwoorden

Ook ik weet met grote zekerheid dat hij niet de eerste was. Ik zat namelijk aan de andere kant van het slachtoffer. De conductrice is begonnen met reanimeren en de politie heeft het van haar overgenomen. Zo snel was de politie er al bij. Echter hij was pas aanwezig toen de politie al aan het reanimeren was. De politie vertelde hem dat hij kon gaan. Ik heb een aantekening van deze situatie ingediend bij de politie. Ik wil de 2 meiden bedanken die hulp hadden ingeroepen, en het geweldige handelen van de conductrice! En natuurlijk het goede handelen van de politie en het ambulancepersoneel. Ik hoop dat de goede held beloond wordt. En het slachtoffer snel weer de oude is.

Beantwoorden

Onze bloemen zijn onderweg naar Sylvia.
Een hele dikke knuffel Sylvia. Groetjes van Yolanda en Piet de Bruin. Zus en zwager van Wytze

Beantwoorden

@Kim op zondag 19 maart 2017 om 18:49:
Klopt. Eerst had een meisje 112 gebeld. Toen hebben anderen hem neergelegd. De conductrice heeft snel gehandeld en als eerste gereanimeerd. Toen kwam er een man met de AED aan, volgens mij ook van de NS. Daarna kwam de politie, toen de brandweer en daarna de ambulance. Deze man verdient zeker credits voor het reanimeren, maar hij was niet de eerste. Ik hoop dat Wytze helemaal herstelt en er niet teveel van mee heeft gekregen. De conductrice was erg geschrokken en ik hoop dat het met haar ook goed gaat.

Beantwoorden

Tijd voor een rectificatie van deze weblog. Dit keer met de juiste feiten?????

Beantwoorden

@Apolonia op dinsdag 21 maart 2017 om 08:01:

Volgens een woordvoerder van de politie was Rick van Rijsingen de persoon die bij aankomst van de agenten aan het reanimeren was. Toen zij de dag erna de redding van de Delftenaar meldden, was het bij hen niet bekend dat de conductrice daarvoor al met de reanimatie startte.
Maar gezien de bovenstaande reacties van ooggetuigen denken wij dat zij de eerste was. Goed dat zoiets gemeld wordt, want dan zijn er dus 2 helden zoals Piet de Bruin eerder schreef.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *