Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

In juli gaat een tiental jongeren vanuit de Bethlehemkerk in Helmond Noord 2 weken naar Moldavië. Niet om daar met drankjes bij het zwembad of in de lokale kroegen te vertoeven, maar om hun handen uit de mouwen te steken voor het goede doel. Met 3 begeleiders gaan zij naar dat land tussen Roemenië en Oekraïne om er een kinderkamp te organiseren. Ook bouwen ze een keuken zodat zoveel mogelijk kinderen voortaan een warme maaltijd krijgen.
“Het verwezenlijken van deze reis en de projecten kunnen we niet alleen,” vertelt Marie Klok van ‘team Moldavië’. “Om deze reis werkelijkheid te maken, moeten wij een bedrag van 26.000 euro inzamelen.” Hiervoor bedachten zij acties zoals het organiseren van een diner bij Brownies & downieS aan de Markt, een sponsorloop en een goederen- en dienstenveiling. Inmiddels werd al ruim 11 duizend euro ingezameld met onder andere een kerstmarkt, een stamppot-avond en auto’s wassen. Marie zit op het Jan van Brabant College aan de Molenstraat en hoopt daar dat bedrag verder te verhogen met het inzamelen van oude en kapotte mobieltjes.
Waarom eigenlijk Moldavië? “Dit is het armste land van Europa met veel problemen zoals alcoholisme, geweld en zwerfkinderen” legt Benny Geerings uit. “Daarom gaan wij via de organisatie Livingstone naar de stad Soroca. Door het bouwen van een keuken kunnen in de toekomst hopelijk veel kinderen een warme maaltijd krijgen en tijdens het kinderkamp willen we de kinderen de hardheid van hun dagelijkse leven even laten vergeten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *