Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Op een bijzondere manier netwerken en elkaar aan omzet helpen; volgens dit principe ontbijten gemiddeld 40 ondernemers iedere vrijdagochtend in de Brandevoortse Hoeve te Helmond. Dit Helmondse chapter, genaamd ‘Sancerre’ van netwerkorganisatie BNI, won onlangs een award voor ‘Chapter of the year’ en laat daarmee ruim 135 BNI-groepen achter zich.
De prijs houdt in dat Sancerre op het gebied van aanwezigheid, bezoekers, omzet, aanbevelingen en kwaliteit het afgelopen jaar de beste score behaalde van Nederland. Een uitzonderlijke prestatie die jaarlijks wordt beloond met een award. Met 37 vaste leden is de groep ondernemers (die sinds 2012 samenkomt) 1 van de grootste uit de regio. Het geheim van deze groep? “Een flinke dosis humor, Brabantse nuchterheid en het volgen van de BNI-richtlijnen zijn belangrijke redenen voor ons succes,” aldus de voorzitter van de groep. “Je netwerk openstellen, allianties creëren en delen in plaats van jagen, is de mentaliteit die onze leden hanteren om zo het verschil te kunnen maken.”
BNI, oftewel Business Network International is de meest succesvolle netwerkorganisatie ter wereld met zo’n 140.000 leden verdeeld over 48 landen. In Nederland is BNI ruim 10 jaar actief en telt meer dan 3500 leden. Wekelijks komen lokale zakenmensen tijdens een ontbijtsessie samen om elkaar te ontmoeten en een concrete zoekvraag te stellen gericht op bedrijven en personen met wie men in contact wil komen. Alles met als doel elkaar op basis van vertrouwen consequent aan meer omzet te helpen. BNI onderscheidt zich van de meeste andere netwerkorganisaties, onder meer doordat binnen een chapter slechts 1 vertegenwoordiger per branche lid kan zijn.
Fotografie: Leonie Voets maakte onderstaande foto van BNI Sancerre uit Helmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *