Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.203 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Een 41-jarige vrouw uit Helmond reed vrijdagochtend 114 kilometer per uur op een weg in Someren waar een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geldt. Omdat zij na de  meetcorrectie meer dan 50 kilometer per uur te hard reed,  werd haar rijbewijs door de politie ingevorderd.
De politie hield vrijdagmorgen tussen 9.45 uur en 11.00 uur een snelheidscontrole op de Lieropsedijk in Someren. Alle passerende auto’s werden gecontroleerd. Er werd 6 keer een proces-verbaal uitgereikt vanwege het overschrijden van de maximum snelheid. Behalve de Helmondse werd ook het rijbewijs van een 19-jarige man uit Someren ingevorderd. Hij had het met  een snelheid van 135 kilometer per uur nog bonter gemaakt.

2 reacties:

Beide personen leven nog weliswaar zonder rijbewijs en hebben geen ongelukken veroorzaakt , de weg is dus veilig genoeg, waarom dan toch maar 60 vraag ik mij weer af.
Is dat om bijdrage te leveren aan Overheidsrupsje nooit genoeg?

Beantwoorden

Precies Bert,

Het is de grootste onzin dat daar maar 60 km gereden mag worden. Er zijn meer van deze wegen in onze regio waar die snelheid geld, b.v. tussen Lierop en Mierlo. Natuurlijk is de overschrijding die beide gedaan hebben te gortig. Maar aangepast naar 80 zou een meerwaarde hebben. Zo kan de politie daar elke dag gaan staan en vangen, altijd raak. Het zijn vaak mensen die voor hun brood dagelijks die weg nemen en dan worden opgeschreven voor 5 km te hard. Ik denk dan ook dat je het als politie niet goed aanvoelt. Net als een scheidsrechter die een wedstrijd vaak kapot fluit. Ik weet wel dat ik me hier enorm aan erger. Als ik dagelijks nog zo naar m’n werk moest en ik zou 3 keer in de week gepakt worden voor een aantal km overschrijding, dan hield ik op met werken. Gelukkig hoef ik niet meer. Ik kijk ook vaak naar wegmismisbruikers en dan constateer ik dat sommige mensen van de politie mierenneukers zijn om mensen om niets te verbaliseren. Dan denk ik wel eens dat we te maken heb met mensen van de overheid die erg van machtspelletjes houden en er op uit zijn om gewoon door te blijven gaan met graaien. En kom bij mij niet aan dat het bij hen dan meestal te doen is om onze veiligheid. Vangen, dat staat op de eerst plaats in dit graailand……………..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *