Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.098 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

​De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 27-jarige vrouw uit Helmond veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 1000 euro en een rijontzegging van 2 jaar. De vrouw veroorzaakte een dodelijk verkeersongeval, waarbij haar vriend om het leven kwam. Daarnaast is zij op een andere dag doorgereden nadat zij tegen een geparkeerde auto was aangereden.
De vrouw raakte op 19 maart 2013 in Geffen (gemeente Oss) met haar bestelbusje in de berm. Zij verloor daardoor de controle over de auto en botste tegen een boom. Hierdoor kwam haar 22-jarige vriend om het leven. Zie het nieuwsbericht met foto’s van die dag.
Volgens het Openbaar Ministerie raakte de vrouw in de berm omdat ze te hard reed en cannabis had gebruikt. Ze zou hebben gereden met een snelheid van zo’n 80 km/u, waar 60 km/u was toegestaan. De rechtbank acht dit niet bewezen. De verklaring van de verdachte over de snelheid waarmee zij zou hebben gereden is gelet op haar psychische gesteldheid niet betrouwbaar en in het dossier zitten geen andere aanknopingspunten over de gereden snelheid. Verder blijkt uit onderzoek van het NFI dat de vrouw weliswaar cannabis had gebruikt, maar de overschrijding is zo gering dat in geval van een ervaren gebruiksters zoals de verdachte, niet kan worden geconcludeerd dat de aangetroffen hoeveelheid van invloed was op haar rijgedrag.
De rechtbank oordeelt dat niet kan worden bewezen dat de vrouw roekeloos heeft gereden of aanmerkelijke schuld heeft en spreekt haar vrij van het verkeersmisdrijf. Wel veroorzaakte zij gevaar door met de auto in de berm te raken en de controle over de auto te verliezen. De rechtbank legt hiervoor een voorwaardelijke geldboete van 750 euro en een rijontzegging van 2 jaar op.
In februari 2011 reed de vrouw in Rosmalen met haar auto tegen een geparkeerde auto en reed vervolgens weg zonder haar gegevens achter te laten weg. Hiervoor krijgt ze een voorwaardelijke geldboete van 250 euro.
De rechtbank houdt er bij de oplegging van de straffen rekening mee dat de vrouw zich schuldig maakte aan een verkeersongeval waarbij een dodelijk slachtoffer te betreuren viel. Ze deed hiermee de nabestaanden van het slachtoffer een zeer groot en onherstelbaar leed aan. In het voordeel van de vrouw weegt de rechtbank mee dat zij niet eerder tot een straf is veroordeeld en dat zij blijk heeft gegeven van spijt, medeleven en oprecht verdriet. De vrouw heeft bij het ongeval haar vriend verloren en moet de rest van haar leven de last dragen dat dit door haar handelen is gebeurd. De vrouw verkeert momenteel, mede door de gevolgen van het dodelijke verkeersongeval, in een zeer slechte psychische toestand waarbij nog geen uitzicht is op verbetering. De rechtbank zal, anders dan de officier van justitie eiste, geen reclasseringscontact opleggen omdat hiervoor geen indicatie is.
Het Openbaar Ministerie eiste 2 weken geleden een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 5 jaar, een voorwaardelijke geldboete van 1000 euro met een proeftijd van 3 jaar en reclasseringsbegeleiding.
De volledige uitspraak van de rechtbank in Den Bosch.

1 reactie:

Ik blow zelf ook (tegen de pijn `s avonds). Maar blowen en autorijden gaan gewoon echt niet samen. Je reactievermogen is gewoon 0,0!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *