Buiten is het 22 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.407 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Bij een ontruiming van een appartement aan de Kasteel-Traverse gisteren werden de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden geen hennepplanten meer en er werd niemand aangehouden zo liet een woordvoerder van de politie weten. Normaal gesproken een berichtje voor de Opgerolde hennepkwekerijen-rubriek, echter….
Het betreffende appartement in Residentie Tramonde (schuin tegenover het politiebureau) werd gehuurd van een particulier. Omdat deze huurder voor een ieder veel overlast zorgde, wilde de eigenaar hem eruit hebben. Omdat je in Nederland niet zomaar een onwillige asociale huurder je huis uitkrijgt, moest de rechter eraan te pas komen. Gisteren was de officiële overdracht van het appartement en kon de eigenaar weer zijn woning binnen. De huurder bleek echter al gevlogen en eenmaal binnen werd een enorme puinhoop aangetroffen. De daarmee gemoeide kosten voor opruimen en herstel komen normaal gesproken voor rekening van de gedupeerde verhuurder.
Een andere huurder (en vriend van de nu uitgezette huurder) in dat appartementencomplex veroorzaakt ook al jaren veel overlast. Ook zijn overlast houdt verband met het dealen in hard- en softdrugs. De medebewoners zijn in overleg met de politie om ook hem aan te pakken. Een bange bewoner die absoluut anoniem wil blijven, vertelde ons: “Het is zo triest dat een enkele bewoner de sfeer hier zo kan beïnvloeden. Dit is een heerlijk complex om te wonen. Ik ben blij dat in ieder geval 1 van de 2 overlastadressen nu is opgeruimd. We kunnen niet wachten tot ook het andere stuk tuig eruit wordt gegooid.”

5 reacties:

Zag gisteren (dinsdag) de ontruiming. Ik dacht aan een huisuitzetting!
Die verhuurder zit er maar mooi mee!

Beantwoorden

was ook uitzetting..geen huur betaald ..maar ze troffen hennep zooi aan.
erg genoeg

Beantwoorden

Het zal je als eigenaar van een te koop staand huis maar overkomen. Hoewel er veel gewaarschuwd wordt voor het tussentijds verhuren van je huis, komen de huurpenningen natuurlijk ook goed van pas. Vaak gaat het goed, soms (zoals ook hier blijkt) niet. 🙁

Maanden geleden hoorde ik van een triest geval waarbij de Stiphoutse makelaar Duterloo een huis waarvan hij de verkoopmakelaar was door zeer betrouwbare mensen tijdelijk liet huren. De ramp voor die eigenaren was groot nadat de politie in het gehuurde huis een hennepkwekerij ontdekte, het huis behoorlijk wat schade had opgelopen, de burgemeester het huis liet sluiten, het huis flink in waarde daalde en nog altijd onverkoopbaar was en misschien zelfs nog wel is. 🙁

Ik wens de andere bewoners aan de Traverse heel veel succes met de andere huurder! Want zoiets kan, als die huurder het “goed” speelt, jaren duren voordat hij weg moet. Ik zag daarvan bij Alberto Stegeman op SBS6 pas een geval met een vrouwelijke huurder die zo gek als een deur leek, maar uitermate pienter en gewiekst bleek.

Beantwoorden

Opgeruimd staat netjes!!!!

Beantwoorden

en zo is da skoriemorie

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *