Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.139 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Gisteravond heeft het Peelland Interventie Team (PIT) controleacties uitgevoerd bij 3 woningen in verschillende wijken in Helmond. Daarbij waren de gemeente, politie en de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel betrokken. Er werden verschillende misstanden geconstateerd.
In een woning is een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen. Het kweekmateriaal is in beslag genomen en wordt vernietigd.
Op 3 adressen is mogelijk sprake van adresfraude. Dat wordt verder onderzocht. Op 1 van die adressen, waarop een bedrijf staat gevestigd, is mogelijk sprake van schijnbeheer en bestaat het vermoeden dat de Arbeidstijdenwet en de Wet minimumloon worden overtreden. Er zijn gegevens gevorderd voor verder onderzoek. Die gegevens deelt het PIT-team met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Belastingdienst. Op hetzelfde adres is de elektrische installatie op zolder niet op orde, waardoor er een gevaarlijke situatie was ontstaan. Er is een erkend installateur ingeschakeld om de installatie na te kijken.
Voor wie het nog niet wist: Helmonders kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het interventieteam doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 587309 of per e-mail [email protected] Dergelijke tips worden vertrouwelijk behandeld.

2 reacties:

hopa

Beantwoorden

hebbe ze weer geld om iedereen op te rollen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *