Buiten is het 13 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.970 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Donderdag start de herinrichting van de Goorloop bij Croy. Daarmee verbetert de natuur- en waterhuishoudkundige functie. De herinrichting werd mede mogelijk door de kavelruil ‘Croy’, die voortkwam uit de Gebiedsvisie Croy (2008). Hierdoor werd de agrarische structuur in het gebied verbeterd. Uiteindelijk werden er ongeveer 43 hectare geruild en kwam er ruimte voor de Goorloop vrij (ca. 3,75 ha). De kavelruil werd begin 2015 afgerond.
Langs de Goorloop worden nu ecologische stapstenen ingericht, leef- en voortplantingsgebied voor met name amfibieën, en het profiel van de beek wordt aangepast (beekherstel). De stapstenen worden deels gerealiseerd op particulier terrein, deels op gronden van gemeenten en waterschap. De provincie Noord-Brabant heeft een rol gespeeld bij de kavelruil en bijgedragen aan de financiering van de herinrichting van de Goorloop.
Wethouder Frans Stienen was mede namens wethouder Meulensteen van gemeente Laarbeek en bestuurder Van Dijk van waterschap Aa en Maas bestuurlijk trekker van dit project. Hij constateerde: “Het was een hele puzzel, maar ik ben blij met het resultaat. Croy gaat erop vooruit. Er zijn nog meer mogelijkheden voor verbetering van het gebied, maar je kunt niet alles tegelijk. Het is belangrijk dat eigenaren en gebruikers van Croy met elkaar in gesprek blijven over de toekomst van Croy, en dat zij partners zoeken voor verdere ontwikkeling.”

3 reacties:

Maak eerst die rotzooi in de apostel wijk maar eens af voordat je ergens anders begint,het lijkt wel een 10 jarenplan.

Beantwoorden

Update:
Het goede uit Helmond stroomt nu letterlijk door Laarbeek. Dat zei wethouder Tonny Meulensteen van de gemeente Laarbeek vanmiddag bij de officiële starthandeling van dit project.

Beantwoorden

Gezellige boel daar zo te zien….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *