Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

archieffoto 2013Woensdag heropent de gemeente samen met de Johan Cruyff Foundation het Cruyff Court Helmond Sport aan de Hermelijnstraat in de Binnenstad. Om 12.00 uur verricht wethouder Frans Stienen samen met de leerlingen van BBS de Vuurvogel de openingshandeling.
“Het Cruyff Court is in 2006 geopend en heeft sindsdien een belangrijke sociale functie in de wijk. Om er voor te zorgen dat het Cruyff Court ook de komende 10 jaar die functie behoudt, is het kunstgras vervangen en zijn de afspraken met de lokale partners vernieuwd.” Dat laat de gemeente weten in haar persbericht. Stichting Jibb, LEV groep, BBS de Vuurvogel, Helmond Sport en de gemeente hebben de handen ineen geslagen om daar ook de komende jaren weer activiteiten te organiseren. Tijdens de heropening spelen groepen van de basisschool een voetbaltoernooi en wordt het samenwerkingsbord onthuld. De groepen die mogen meedoen aan het toernooi hebben de afgelopen week op het schoolplein het meeste sportief gedrag (fair play) laten zien.
Niels Meijer, directeur Cruyff Foundation: “Het is belangrijk dat de Cruyff Courts van goede kwaliteit blijven en dat de jeugd ook de komende jaren hier kan sporten. Dankzij deze nieuwe kunstgrasvelden en kraanwatertaps zorgen we dat het trapveldjes zijn waar de jeugd trots en zuinig op is. Mede dankzij de extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de samenwerking met de gemeente kunnen wij ook de komende tien jaar weer kinderen in de wijken laten sporten.”

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *