Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.211 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Dit jaar klonken vanaf zondagmiddag 3 mei de eerste noten van de 21e reeks Carat-Concerten in het stadswandelpark de Warande. Tot en met afgelopen zondag verzorgden zo’n 70 regionale muziekverenigingen wekelijks iedere zondag concerten op het Paviljoen. Op die middagen kwamen diverse stijlen voorbij, van gospel tot jazz en van pop tot blaasmuziek.
Afgelopen zondag sloten achtereenvolgens Stadskoor Grave, Philips Brass, Mannenkoor Lambardi & Musis Sacrum Bakel het seizoen af. Hoogtepunt van dit Carat-seizoen was het internationaal concert op 26 juli. Toen traden 80 musici en 60 koorleden van het Hong Kong Youth Symphonic Orchestra & Hong Kong Symphonic Choir op. De jeugdige musici uit het verre oosten lieten een combinatie van westerse klassieke en oosterse werken horen. Dat concert werd georganiseerd in samenwerking met het S & L Cultural Exchange Centre-Holland. Stichting HelMondiaal presenteerde die middag haar activiteiten. 9 Stedelijke organisaties die vallen onder de vlag van HelMondiaal, informeerden de bezoekers over hun mondiale activiteiten hier in Helmond en in de derde wereld.
Vanaf zondag 1 mei 2016 zullen weer wekelijks muzikale klanken op het Carat-Paviljoen klinken. De eerste inschrijvingen voor het volgend seizoen zijn al binnen. Muziekverenigingen kunnen zich nog tot 16 oktober aanmelden voor het  nieuwe seizoen.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Vincent Knoops Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *