Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.072 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vanochtend heeft het Helmond Interventie Team (HIT) een controleactie uitgevoerd bij 5 panden in Helmond. De controles vonden plaats bij een gebouw in Stiphout, Suytkade en de Annabuurt en 2 panden in Helmond-Noord.
Bij de controleactie zijn de volgende overtredingen geconstateerd:
• 1 keer hennepplanten aangetroffen in de tuin
• 4 keer adresfraude
• 2 keer mogelijk sociale zekerheidsfraude
• 1 keer teveel bewoners, kamerverhuurvergunning nodig
• 1 keer strijdigheid bestemmingsplan
Verder is er tijdens de controleactie een leegstaande woning aangetroffen, terwijl er wel mensen staan ingeschreven op dat adres. Ook is bij een woning de WOZ-waarde opnieuw vastgesteld en wordt er bij een pand nader onderzoek gedaan naar de bedrijfsmatige activiteiten die daar plaatsvinden.
Aan deze HIT-controleactie namen de politie, vreemdelingenpolitie, brandweer en gemeente Helmond deel.
HIT is al enkele jaren actief in Helmond. Het team voert acties uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Denk bijvoorbeeld aan een horecapand dat voor veel overlast zorgt en waar illegalen in de keuken werken of panden waar veel mensen onder slechte omstandigheden wonen zonder dat een kamerverhuurvergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot horecazaken en bedrijfsgebouwen.
HIT roept Helmonders op om overlastsituaties aan hen door te geven. Dit kan per telefoon (14 0492) of per mail [email protected] Tips worden vertrouwelijk behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *