Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.789 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
43reacties

Een 79-jarige vrouw uit Helmond werd gisteren rond 14.30 uur beroofd van haar handtas. De vrouw liep over de Mercuriuslaan ter hoogte van winkelcentrum De Bus, toen haar tas ineens werd vastgepakt door een jongeman. Zij probeerde de tas vast te houden, maar dit lukte uiteindelijk niet. De man ging er met de handtas vandoor.
Een omstander hoorde de vrouw schreeuwen en schoot te hulp met haar hond. Zij wist de dief te stoppen door haar hond op hem af te sturen. De tasjesdief liet daardoor haar tas vallen en ging ervandoor zonder tas.
Het gaat vermoedelijk om 2 daders, zo laat de politie weten. Beide daders droegen een jack met capuchon. Mogelijk droeg 1 van hen een masker of bivakmuts. De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met 0900-8844. Referentienummer:2015252087.

43 reacties:

Geweldig wat mensen niet kunnen kan een hond. Hij of zij verdient een lintje.

Beantwoorden

Politie beloont hond die tas heroverde van beroofde dame
Wijkagent Francisca Kamphuis heeft vanochtend de bovengenoemde heldhaftige hond (die hoe toepasselijk Bikkel heet) verrast met een hondverwenpakketje.

Beantwoorden

Top terecht verdiend!!

Beantwoorden

Haha dit is echt geweldig!

Beantwoorden

Geweldig…en hoe hij naar dat pakket kijkt, zo van haal dat plastic er maar af dan kan ik beginnen. Hollandse Herder +10

Beantwoorden
Marjo Van de Kimmenade

prachtig ga zo Door

Beantwoorden

Top dit!!!

Beantwoorden
Miranda Van Der Heijden

Geweldige aktie!

Beantwoorden

Wat een topper

Beantwoorden
Irma Van Lierop Bos

Superleuk!!

Beantwoorden

Het 79-jarige slachtoffer is nog altijd erg ontdaan en angstig naar aanleiding van de tasjesroof. Vanochtend verleende wijkagent Rob Matthijsse daarom nazorg en zojuist heeft hij haar begeleid vanaf haar woning naar winkelcentrum De Bus zodat zij boodschappen kon doen voor het weekend.

Beantwoorden

Bureau Brabant zendt een reconstructie uit
Vanmiddag worden opnames gemaakt in de buurt van winkelcentrum De Bus. Die opnames zijn voor de uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant komende maandag over de bovenstaande tasjesroof op 11 november.
Maandag 14 december vanaf 18.15 uur kun je deze reconstructie zien bij het Bureau Brabant op Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdag 17.15 uur.

Beantwoorden

De (bewegende) beelden van de 2 daders
Zie hierboven wat de 79-jarige Helmondse woensdag 11 november overkwam.
Vandaag maakte de politie bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant bekend dat de 2 gezochte tasjesrovers na de ingreep van de hond Bikkel ieder een andere kant op vluchtten. De 1 rende richting het nabijgelegen tankstation, de ander de andere kant op.
De daders zijn tussen de 16 en 18 jaar oud. 1 Van hen droeg een spijkerbroek en een zwarte jas met capuchon. De andere dader droeg een zwarte bril, zwarte Nike-sneakers, een grijze joggingbroek en een donkere jas. De tasjesrovers spraken Nederlands met elkaar.
De daders hingen voor hun mislukte tasjesroof een tijdje rond in winkelcentrum De Bus. Pech voor dit duo, want daardoor zijn ze nu te zien op verschillende camerabeelden, zie hieronder.
Herken jij ze? Bel dan met 0900-8844 of anoniem via M op 0800-7000.

Beantwoorden

Ik (her)ken er eentje. Heb meteen gebeld naar de tiplijn. Wat een laffe mensen!!

Beantwoorden
OplettendeHelmonder

Naar een strafkamp schoppen dit schorriemorrie

Beantwoorden

@OplettendeHelmonder op maandag 14 december 2015 om 23:26:

Goed zo

Beantwoorden

Na het verspreiden van de bovenstaande bewakingsbeelden, zijn de 2 daders van de mislukte tasjesroof vannacht aangehouden. Zij bleken 16 en 18 jaar oud te zijn, precies zoals in het signalement van de politie werd gemeld.

Beantwoorden

Eeuwige spijt is de straf.
Nep G’s

Beantwoorden

ooooooo kei mooi

Beantwoorden

Ohh geweldig! Super !!

Beantwoorden

Super! Ze hadden veel eerder de camera beelden moeten tonen!

Beantwoorden
Cindy Dean Djavinia

Super!!!!!

Beantwoorden
Monique Van der Heijden

Prachtig resultaat. Het laten zien van beelden is okay en zeker als de gezichten
duidelijk herkenbaar zijn. Zoals in dit geval. Je kon er op rekenen dat ze snel zouden worden ingerekend. Pech mennekes, maar wat zal straks de straf zijn?

Beantwoorden

Goeie beelden dus

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 15 december 2015 om 09:12:

Aanvullend liet de politie vanochtend nog weten dat het tweetal om 03.00 uur werd aangehouden. 1 Van hen werd op de beelden herkend waarna de politie werd gebeld. Niet lang daarna kon zijn handlanger worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Beantwoorden

Ze hebben ze te pakken, de zielige stumpers

Beantwoorden

Waar zijn al die ouders die niet eens weten dat dit soort van bedorven zaad de straten dagelijks bevuilt. Al die ouders die zo nodig kinderen wilden (omdat anderen ze ook hebben?) en er nooit zijn voor ze. Kinderen die vaak midden in de nacht op straat lopen en dit doen hebben thuis niets meegekregen, mits de ouders van hetzelfde kaliber zijn. en helaas zijn er dat honderd duizenden in dit land.

Beantwoorden

Net als met vee dat is besmet met een ziekte moeten we werkschuw tuig als dit preventief ruimen. De maatschappij moet ontdaan worden parasieten als dit die alleen maar ellende veroorzaken.

Beantwoorden

@Punt-Uit;

Ik ga je vertellen wat straks de straf zal zijn. Een taakstraf (je) in b.v. De Kringloopwinkel waar geen ene moer wordt uitgevoerd. En waar ze in het bestaande fietsenhok meer dan 3 keer per dag hun shit roken en erger. Controle? Een lachertje!

Beantwoorden

Hoi Dan,

Je bent erger dan ik zelf, ga zo door. Het is helaas waar wat je zegt. Preventief ruimen begint wat mij betreft bij de makers van deze parasieten.

Beantwoorden

@Twan Peters op dinsdag 15 december 2015 om 13:38:

Niet te snel oordelen. Vanaf een zekere leeftijd gaan kinderen hun eigen weg.

Ik heb jaren naast een gezin gewoond waarvan het ene kind de braafheid zelve was en het andere nog voor zijn 18e al meermalen de (jeugd)gevangenis van binnen had gezien.

Beantwoorden

Nou Sander, niet alles,

maar veel heeft te maken wat vanaf de geboorte en aan de borst van de moeder met een kind gebeurt, Liefde, warmte en zorgzaamheid, met normen en waarden zijn bepalend. Het zijn tevens bouwstenen waarmee een fundament gelegd wordt van kind naar volwassenheid Voorbeelden genoeg………………….

Beantwoorden

Ze worden steeds jonger volgens mij zijn ze nog niet zo oud ..triest. ..naar een heropvoedings kamp ermee misschien leren ze daar van

Beantwoorden

Kei skon laat ze maar een tijdje zitten en inderdaad meteen heropvoeden.

Beantwoorden

In hun blote kont tussen de bejaarde dametjes gooien en die dametjes gewapend met hun handtasjes erop los laten meppen.

Beantwoorden

Haha de snotaapjes, laat ze maar een week Lang de oudjes in de bejaardensoos eten geven. Respect is vort ver te zoeken. Alle beelden vort vrijgeven Van misdadigers!!!!!

Beantwoorden

Jantina,

Karakter is gevormd en dat is nu eenmaal niet meer te veranderen, dus heropvoedingskampen zouden te klein zijn met al die gestoorden inmiddels in dit land. En dat groeit maar verder, enige manier is weg ermee. Maar ja, dat mag niet in dit land van linkse theedrinkers.

Beantwoorden

@Dan @Twan Peters

Jullie hebben natuurlijk recht op jullie mening, maar spreken over het “preventief ruimen” van mensen kan echt niet. Als je het dan hebt over gebrek aan opvoeding, dan zou ik vooral eens in de spiegel kijken, want zo praten over mensen is totaal respectloos.

Ja, de daders zijn idioten. Maar het zijn ook pubers. Het puberbrein is nou niet het meest rationele en het opzoeken (en in dit geval ver overschrijden) van grenzen komt op die leeftijd helaas vaker voor. Ze jaren in de cel gooien zodat ze het vak kunnen leren van de geharde criminelen die daar zitten is zeker ook niet de oplossing. Dicht op de huid zitten en laten voelen dat ze voorlopig goed in de gaten worden gehouden, daar heb je veel meer aan.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op woensdag 16 december 2015 om 09:44:

Je hebt helemaal gelijk dat teksten als preventief ruimen van mensen niet door de beugel kunnen. Hun reacties hadden door ons verwijderd moeten worden.
We laten hun reacties nu staan en vragen Dan en Twan Peters, dit keer netjes, om zoiets niet meer op de weblog te doen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 16 december 2015 om 13:09:

@Michiel van Geel op woensdag 16 december 2015 om 09:44:

Goede bijdrage. In beide gevallen.

Beantwoorden

Goed gesproken Meneer van Geel…. en beste redactie Weblog

Als ik alles op een rijtje zet wat in deze stad alleen al in 2015 gebeurt is, En dan bedoel ik, lichamelijke en geestelijke schade berokkend aan vooral oudere mensen, dan heb ik het democratisch! recht om goed uit mijn slof te schieten. Mensen, vooral ouderen worden hier in deze stad stellesmatig beroofd, geslagen en wat niet meer. We herinneren ons de oudere mevrouw uit Helmond-Oost die verminkt werd gevonden door haar dochter Dader(s), ook naar alle waarschijnlijkheid jongeren, zijn nog steeds niet gevonden. Als ik zie wat de landelijke tendens van geweld is ten aanzien van vooral oudere mensen bij pinautomaten, in rolstoelenenz…. dan kan ik niet anders roepen als hierboven door mij beschreven. Wat dacht u Meneer van Geel, dat al deze gemaakte slachtoffers die dit overkomt geen trauma hebben voor het leven? Mensen die s’ avonds de straat niet meer op durven in een leefklimaat dat steeds onveiliger wordt? Nee Meneer van Geel, u wilt dit gespuis op de huid zitten, ze vervolgens in de gaten gaan houden? Kijkt u wel goed om u heen, kijkt u wel naar Bureau Brabant en Opsporing Gezocht? En ziet u dan werkelijk niet vanuit uw zetel wat er echt aan de hand is in dit land? Het zijn er inmiddels duizenden die zich in welke vorm dan ook bezig houden met (zinloos) geweld. De opvoeders zijn blijkbaar al decennia lang niet in staat zijn om hun kinderen een degelijke opvoeding met normen en vooral waarden te verschaffen. Met preventief ruimen bedoel ik dat je deze jongeren weg moet plaatsen uit onze maatschappij, opnieuw opvoeden, goede! scholing geven en werk verschaffen. Velen doen dit vooral uit verveling, triest! En nogmaals, mensen, jong of oud die willens en wetens het leven van een ander tot een hel maken, hebben wat mij betreft geen enkel recht om nog langer deel uit te maken van onze maatschappij.

Beantwoorden

De betwiste zinsnede is wellicht wat cru gekozen maar is een uiting van verontwaardiging. In wat voor een situatie zijn we als maatschappij beland wanneer losgeslagen, werkschuwe jongeren de stad terroriseren om al lanterfantend hun luxe leven te financieren met criminaliteit. Decennia lang zijn we al bezig om met fluwelen handschoentjes het spreekwoord zachte heelmeesters maken stinkende wonden in de praktijk te brengen. De aanpak werkt simpelweg niet. Het is tijd om de medemens te beschermen tegen dit gespuis. Levenslang verbannen naar een onbewoond eiland in de Poolcirkel is meer dan humaan genoeg.

Beantwoorden

Het probleem is dat we het jongerenwerk wegbezuinigd hebben, want geitenwollensokkenhobby. Met de jongerenwerkers zijn ook de jongerencentra wegbezuinigd, want wederom te duur. En daar ligt volgens mij nou precies het probleem. Een oom van me die jongerenwerker is heeft het gekscherend wel eens over de drie W’s gehad. Woning, Werk, Wijf. Dat is over het algemeen namelijk de beste manier om ontsporende jongeren weer op het rechte pad te krijgen. Zorgen dat ze iets te verliezen hebben, structuur in hun leven en iemand die ze af en toe bijstuurt.

Het probleem is dus niet dat er met fluwelen handschoentjes met die jongeren omgegaan wordt, maar juist dat we van dat beleid afgestapt zijn en de confrontatie zijn gaan opzoeken. Controntatie zonder dat er tegelijkertijd ook een goed perspectief wordt geboden. Ik ben het met je eens Twan dat we ze scholing en werk moeten verschaffen. Voor de lastpakken mag dat wat mij betreft zelfs onder dwang. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Stel maar per wijk een extra jongerenwerker aan die zich alleen met de probleemgevallen mag bezig houden (en dus niet met feelgood activiteiten voor de jongeren die zich prima kunnen redden). Dat zet tenminste zoden aan de dijk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *