Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.226 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Donderdagavond werd een Turkse herder (zie foto) gevonden door de Dierenambulance nadat zij gealarmeerd waren door een beller. Deze hond was met een touwtje vastgebonden aan een boom in de bosjes in de Saxofoonstraat in Helmond Noord.
“Een lieve hond, aan de flinke kant en niet graag alleen” aldus de woordvoerster van deze stichting. Ondanks een veel gedeelde oproep op Facebook, heeft deze stichting haar baasje tot op dit moment nog niet gevonden. De Turkse herder verblijft daarom al 2 dagen in hun asiel op het industrieterrein.
Als jij meer weet over deze teef en/of de eigenaar, neem dan contact op met de Dierenambulance Helmond op telefoonnummer 06 – 261 068 37.

13 reacties:

Haar baasje hoeft niet gevonden te worden die bind haar gewoon vast

Beantwoorden

ik weet wel dat iemand een Turkse herder weg deed paar dagen terug.. Ook een teefje.. en diegene hoefde er niks voor te hebben! En had gezegt dat die haar hier mocht brengen!
Ik weet alleen niet meer de naam van de hond anders had je kunnen proberen of ze der naar luisterde!!

Beantwoorden
Cindy Dean Djavinia

Ik begreep zelfs dat de hond eerder deze week op Marktplaats aangeboden stond. Weet iemand meer?

Beantwoorden

Baasje opsporen en vastzetten!

Beantwoorden

Vakantie periode is weer begonnen en wie worden er weer de dupe van de beestjes worden in een opwelling aangeschaft en dan als oud vuil weg gedaan van mij mogen ze daar zware straffen opzetten en nooit meer een huisdier mogen nemen
Er zijn zoveel mogelijkheden naar een pension of een goed oppas adres want als jij op vakantie kan kun je dat ook betalen
Mijn hond is bijna 13 jaar oud in juli moet er niet aan denken om die aan een boom te binden
Ga bijna niet op vakantie en als ik ga laat ik hem verzorgd achter in zijn eigen huisje met iemand in huis die voor hem zorgt

Beantwoorden
Jantina Hooijenga

@Cindy Dean Djavinia op zaterdag 18 juni 2016 om 21:34:

klopt heb ik ook gezien

Beantwoorden
Mireille Vd Cruyssen

Dacht ff dat we weer een ander bijschrift mochten verzinnen 😉

Geloof me dierenpolitie doet fantastisch werk in de regio en die vinden de waardeloze ‘eigenaar’ wel!

Beantwoorden

Hier in noord ben ik wel eens iemand tegengekomen met zo’n herder, weet niet of dat deze hond is

Beantwoorden

als je deze hond daar in die buurt met een lijn laat lopen,loopt hij dan misschien niet naar huis?vaak gaan ze vanzelf weer naar huis en heb je de baas te pakken.

Beantwoorden

Zou een grote geldboete op moeten staan! Wat een aso

Beantwoorden

Dit is nog niks Anja,

In heel Nederland worden dagelijks tientallen honden/katten mishandeld gemarteld en ergens vastgebonden Tegen dat het vakantie gaat worden neemt het pas ernstige vormen aan. Het zijn de z. g. n. dierenvrienden die het dier als een speeltje beschouwen en de drang naar die k…t. vakantie groter vinden, dan de liefde hun viervoeter.. Wees gerust, het kan allemaal nog veel erger. De vrolijke Nederlander die zo graag zijn geld in Turkije neer gooit om lekker bruin te worden en het leven één groot feest vind, weet niet dat achter de hotels het martelen pas echt begint. Katten en honden worden dagelijks levend gestript en opgegeten voor de vraatzucht van de mens. Dat gebeurt in genoemd land, maar óók b.v. in het leuke Tailand en China en….schrik niet, óók in Nederland, merendeel door helaas, allochtonen die het niet zo nauw nemen met de dieren (geiten, schapen en hun lammetjes) Dat zijn die aardige mensen die naast jou liggen op hun badhanddoek, op het strand, waar dan ook en die zich voordoen als weldoeners.

Ik zou zo graag zo’n fijne dierenvriend tegen willen komen die net een paar jonge katjes gedumpt heeft, of zo’n arme hond heeft vastgebonden. Ik verzeker u hier dat het mij straf op gaat leveren, maar genoemde dierenvriend richt nooit geen ellende meer aan, dat is gegarandeerd.

Beantwoorden

Ik zal mijn kat nooit langer dan een dag alleen laten, tenzij er iemand is die mijn maatje dagelijks kan verzorgen.
Er zijn mensen die beweren: “ach een kat kan best een paar dagen alleen.”
Maar ik weet zeker dat zo’n dier je ook mist. Alleen al gezien de manier waarop ze je begroeten, wanneer je thuis komt na (maar) 8 uurtjes werken.

Helaas echter, triest als het ook is, zien veel idioten een huisdier als ‘mode’ item (bijv de Pitbull achtige) of wegwerp artikel. Eigenlijk zouden mensen gescreend moeten worden voordat ze een huisdier mógen nemen. (wat helaas niet te bolwerken is). Sommigen zijn gewoon niet capabel om een dier te verzorgen. (het simpele kind met de goudvis).

Handel op Marktplaats moet gewoon verboden worden! Iedereen die via marktplaats op zoek gaat naar dieren, draagt daarmee zijn steentje bij aan alle misstanden! Dus heb je echt een hart voor dieren, doe dat dan ook niet!

Beantwoorden

Uit zéér betrouwbare bron vernomen dat het leven vanaf nu voor het beestje alleen maar beter gaat worden. Het jonge diertje (3jr) krijgt de beste verzorging en de toekomst is positief!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *