Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

21reacties

Per 1 januari zijn inwoners en bezoekers mét hun hond(en) welkom in het centrum van Helmond. De honden moeten wel aangelijnd zijn en hondenpoep moet door de eigenaar opgeruimd worden. B&W heeft hiertoe besloten op verzoek van de ondernemers in het centrum. De ondernemers vonden het verbod niet passend bij een gastvrij centrum. Ze hopen op meer bezoekers en extra besteding door bewoners en toeristen. Dit is extra welkom vanwege schade die ze hebben geleden door de corona-maatregelen.
Om het opruimen van hondenpoep makkelijker te maken, komen er 9 extra zakjes-dispensers verspreid over het centrum. Deze zakjes kunnen hondenbezitters gebruiken om de hondenpoep van hun hond op te ruimen. De dispensers komen bij bestaande afvalbakken.
De borden bij de toegang van het voetgangersgebied worden vervangen met de nieuwe regels. Na een jaar evalueert B&W de nieuwe regel op basis van de ervaringen.

21 reacties:

Ik vind het top dat we met de hond mogen gaan winkelen. Maar of iedere Helmonder honden in winkels fijn vindt, betwijfel ik.

Beantwoorden

Dispenser plaatsen heeft geen zin. Iedere honden bezitter zou hiervoor een zakje bij zich moeten hebben. Als je hond poept en je moet dan naar een Dispenser lopen en terug om het op te ruimen zit het allang onder iemand zijn schoenen.

Beantwoorden

Oh is er wat veranderd dan? Scheelt weer werk voor Toezicht en Handhaving kunnen ze nog langer niks doen.

Beantwoorden

Nooit geweten dat er geen honden in de binnenstad mochten, hoe kun je een verbod bedenken wel hondenbelasting heffen en niet met je hondje in de stad mogen komen.. jaren in de stad gewerkt en altijd ging mijn hondje mee..

Beantwoorden

Toe maar NEGEN extra dispencers ; maar deugdelijk openbare toiletten dat dan weer niet……. de burger is ondergeschikt aan honden, lijkt het tegenwoordig

Beantwoorden

Mogen de honden dan ook mee de winkels in???? No way dat ik haar buiten aan een paaltje vastzet met het risico dat iemand haar mee zou nemen……

Beantwoorden

Toeristen welkom, wel aangelijnd! 😉

Beantwoorden

Mooi. Ging er vaak voor naar Eindhoven. Daar mogen honden zelfs in 90% van de winkels mee naar binnen. Werden soms zelfs brokjes en water gegeven. En hier mocht je niet eens IN het centrum komen.

Beantwoorden

Nooit geweten dat dat niet mocht… Maar volgens mij komt er toch al geen hond in de stad 😉

Beantwoorden

Neem je hond maar mee naar een supermarkt. De hond snuffelt aan etenswaar.
Welke consument gaat nog naar zo’n supermarkt? Bij Jumbo in de Azalealaan verscheen onlangs een hondenliefhebber met zijn hond. Aangelijnd, dat weer wel. Bij je koopkeuze ben je wel extra attent. Bij de afdeling slagerij laat ik me daar niet meer zien.

Beantwoorden

Aangelijnd moet overal, behalve speciale aanwijsplekken. Poep opruimen, zelfde verhaal.
Ik houd van dieren maar veel honden zijn onhygiënisch omdat ze vieze baasjes hebben.
Naar de winkel, laat je hond thuis. Een hond heb je niet om te shoppen.

Beantwoorden

Zie ook weleens een tamme rat bij iemand op de schouder mee naar binnen bij de Jumbo Azalealaan, men zegt er niets van net als bij het dragen van mondkapjes (welke winkelier wel? Flut handhaving!!!) Bij het vlees kun je ook maar beter wegblijven net als bij de vleeswaren, kaas en vis en andere (dag)verse spullen, vaak aan en zelfs vaak over de houdbaarheids datum heen, schimmel erop enz. Zijn nog te lui dat ze uit hun ogen kijken! Honden of andere dieren zouden sowieso niet mee de supermarkt in mogen. Ja, handhavers nog minder te doen, vaak alleen in binnenstad bekeuringen uitschrijven voor fout parkeerders en fietser in de veestraat en markt.

Beantwoorden

@Yoko op maandag 24 januari 2022 om 21:49:

Jumbo Azalealaan heeft een bedenkelijke reputatie. Om die reden mijden veel potentiele klanten ook dat bedrijf. Persoonlijk ga ik liever naar AH Torenstraat. Daar tonen medewerkers en klanten meer belang bij naleving van Covid-19 adviezen/maatregelen.

Beantwoorden

Eigenlijk vind ik het een beetje overdreven. Kan een hond tegenwoordig niet meer thuis blijven. Honden moeten schijnbaar voortaan overal mee naar toe, maar winkelen lijkt me een beetje nutteloos. Ga dan lekker met je hond een uur het bos in. En ga zonder hond de stad in. Vroeger altijd honden gehad maar die hadden echt geen lingerie of trui of zo nodig. 🤣🤣

Beantwoorden

@Marko op maandag 24 januari 2022 om 21:22:

Mag daar en hond mee naar binnen? idioot. Dat vind ik niet geweldig!

Beantwoorden

Punt is dat je verschillende honden hebt en verschillende hygiëne de kleine maltheser in een mandje of een Duitse herder of Deense dog.
Daarom, het is niet controleerbaar, en er zijn voldoende redenen om het niet te willen.
Dus dit is stap terug.
Honden kunen zeker ook corona verspreiden met hun gehijg en gekwijl.
Helaas, sommige hondebaasjes verpesten het boor anderen. Poep opruimen schijnt heel moeilijk.
In Andere landen minder een probleem want daar meteen lik op stuk.. En na twee keer hond kwijt.

Beantwoorden

En wat als die hond aan de dunne is en een hele plak achterlaat die je niet kunt opruimen met je zakje,bah bah wanne vetzooi weer in de stad,neem je alles mee de winkel in fijn voor het personeel.

Beantwoorden

@Marko

Ben het helemaal met je eens Marko.

Beantwoorden

@Marko

Ben het helemaal met je eens Marko, heb al veel meer over gehoord. AH Torenstraat ziet er veel beter uit, netter, meer opgeruimd en de mensen die er werken helpen je met meer klantgerichtheid en vriendelijker als dat stelletje chagarijnen op de Azalealaan.

Beantwoorden

@Liesje42 op dinsdag 25 januari 2022 om 11:50:

Het wordt daar getolereerd. Met de aanpak van de Gemeente Helmond neemt ook de aanwezigheid van honden in winkelgebieden verder toe. En als het baasje boodschappen moet doen zullen nog meer honden in winkels verschijnen.

Beantwoorden

Laat ze ook eens de hondenbelasting afschaffen zoals men vanuit de Den Haag heeft aangegeven dat het een melkkoe is, net als de OZB dat is. Honden uiteraard niet mee de supermarkt, slagerij, bakkerswinkel enz. in, dan moet men bij zichzelf nadenken van dat dit niet kan!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *