Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.512 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

In de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag werd een hoogwerker gestolen uit een stal op de Schootense Dreef 43 in het buitengebied van Stiphout. Met die aanhangerhoogwerker kun je tot op een hoogte van 17 meter werken. Noud van Os, een 63-jarige ZZP-er uit Helmond Noord, is de eigenaar. Hij is schilder bij zijn eenmansbedrijf  Avos.
Deze diefstal kan een flinke aderlating voor hem betekenen. Want welk deel van de dagwaarde van circa 20.000 euro gaat de verzekering vergoeden, zo vraagt zijn vrouw Désirée zich af. En wat te denken van de al aangenomen klussen? Uit eigen zak moet Noud daarvoor nu voor zo’n 500 euro per week een andere hoogwerker gaan huren.
Waarschijnlijk vond de diefstal plaats rond 04.00 in de vroege ochtend. De honden van de tegenover gelegen boerderij sloegen op dat moment namelijk aan.
De dief (of dieven) moet daar geruime tijd aan het werk zijn geweest. Dat denkt het echtpaar gezien de moeite die men heeft moeten doen om de hoogwerker te stelen.
Désirée: “Nadat het slot van de toegangspoort aan de Schootense Dreef met een slijptol was geopend, werd de buitenverlichting op diverse plaatsen onklaar gemaakt. Toen de hoogwerker in de achterste stal werd gevonden, is het slot van die afgesloten ruimte ontwricht. Daar stond het voertuig met een trekhaakslot en 2 poten uitgezet.” Hoe de poten zonder sleutel konden worden ingeklapt, is voor Désirée nog steeds de vraag.
De gestolen hoogwerker, een Niftylift 170 HE, is beige en oranje gekleurd en heeft het kenteken WN-DN-58. Op de knikarm staat groot AVOSSCHILDERWERKEN.NL en dat staat ook (klein) op de achterzijde. Het identificatienummer SLN170HDCSM711502 zit rechts op de trekboom.
Als je iets meer weet en/of iets gezien hebt, bel dan met Désirée op 06 – 12 702 443 of Noud op 06 – 505 88 108 of mail [email protected] en/of bel de politie op 0900 – 8844.

3 reacties:

Wat ontzettend triest dat je dat in je laatste werkzame jaren moet meemaken! Noud en Désiree veel sterkte en succes gewenst.

Beantwoorden

Ik kan hier zo boos over worden. Een hardwerkend mens wordt zo wel heel erg benadeeld. Noud en Désirée, heel veel sterkte! Hoop dat het snel wordt opgelost!

Beantwoorden

Helaas nog geen ontwikkelingen in deze zaak.
Twee weken na de diefstal van de hoogwerker is men terug geweest en is ditmaal een kleine vee aanhanger ontvreemd.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *