Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

8reacties

Op de begane grond in een woning in de Anjerstraat is vanavond brand ontstaan. Het betreft een leegstaande tussenwoning in Helmond Oost. De om 19.08 uur gealarmeerde  brandweer is met 2 bluswagens en een hoogwerker ter plaatse.
De buren staan buiten omdat in hun huizen rook hangt. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.
Deze week maakte de gemeente via Weekkrant De Loop bekend dat er vorig jaar 41 woningbranden in Helmond waren. Dit jaar waren er tot vandaag 25.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s

In de reacties hieronder staan updates.

8 reacties:

Update 1:
De brand is onder controle, zo meldt de brandweer zojuist via Twitter. De Stichting Salvage zal namens de verzekeraar maatregelen nemen om de schade te beperken en op te lossen.

Beantwoorden

Wat een zonde toch weer

Beantwoorden

Update 2:
De brandweer moest met een motorkettingzaag een gat in de deur maken om binnen te komen. In de leegstaande woning waren overdag werkzaamheden verricht.
Harrie fotografie maakte vanavond ook nog de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

In dat hele rijtje woont alleen maar bras. Kijk maar eens wat voor berichten er op de hoek op de raam geplakt hingen

Beantwoorden

@Sjef op vrijdag 28 oktober 2022 om 21:27:

die berichten waren gericht aan de buurman die voor heel veel overlast zorgde die is uit zijn huis gezet en nu brand in dat huis beetje vreemd

Beantwoorden

Update 3:
Politie zoekt tipgevers en geeft camerabeelden vrij
Uit het aangekondigde onderzoek is gebleken dat er in oktober brand werd gesticht in deze woning op de Anjerstraat 48. Op de onderstaande beelden is te zien dat kort na de brandstichting een persoon uit deze woning komt.
De politie wil graag weten wie deze persoon is. Weet jij wie dit is of heb je andere informatie over deze brand? Dan vraagt de politie om contact met hen op te nemen via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000 of online via hun tipformulier.
In december deed de politie al een soortgelijke oproep.

Beantwoorden

Update 4:
Onderstaande foto’s tonen het resultaat van deze brandstichting in het leegstaande huis op 27 oktober. Het scheelde volgens de politie niet veel of de brand was overgeslagen op de aangrenzende huizen.

Beantwoorden

Hopelijk pakken ze hem!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *