Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Ter voorbereiding op het elektronisch patiëntendossier en een nieuwe geïntegreerde ziekenhuisinformatiesysteem is het Elkerliek ziekenhuis bezig met een ict-vernieuwingsslag. Deze behelst onder meer de inrichting van een tweede computerruimte, vervanging van de opslagsystemen en de opzet van een nieuwe virtuele desktop. Met deze vernieuwingsslag die ongeveer een jaar gaat duren, wordt een mix van zelfgebouwde applicaties en toepassingen van derden vervangen.
De afhankelijkheid van it in de primaire processen in ziekenhuizen wordt de komende jaren steeds groter en vandaar deze vernieuwingsacties zegt een woordvoerster van het ziekenhuis. Verwijzend naar de huidige mix van zelfgebouwde applicaties en toepassingen van derden laat zij weten dat  “de integratie van deze applicaties en het onderhoud ervan veroorzaakten een steeds zwaardere beheerlast. Daarom is het Elkerliek ziekenhuis van deze strategie afgestapt en op de markt gaan zoeken naar meer integratie in de informatiehuishouding.”
In juni schafte het ziekenhuis al nieuwe patiëntbewakingsapparatuur van Philips aan, die hospitaalbreed alle verschillende platformen vervangt.
Het Elkerliek ziekenhuis had op 31 december 494 erkende bedden, 2099  medewerkers en 146 medisch specialisten.

1 reactie:

Goed idee! Wel professioneel aanpakken en niet de kant op gaan zoals bij de overheid (belastingdienst ed) waar de honderden miljoenen in een bodemloze put gingen. Ik heb het volste vertrouwen dat het goed gaat mede gezien de goede “status” van het Elkerliek in de regio en daar buiten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *