Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.267 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Van de vuurwapens die in Helmond werden ingeleverd tijdens de inleverweken van 23 april tot en met 7 mei van dit jaar, was er geen betrokken bij een bij de politie bekend misdrijf. Dat heeft uitgebreid onderzoek uitgewezen. Dat betekent dat deze vuurwapens, net als de andere ingeleverde wapens, ook vernietigd worden.
In totaal werden in die periode 70 wapens ingeleverd. Daar zaten 20 vuurwapens bij en nog 27 andere schietwapens of wapens die daarop lijken, zie de afbeelding onderaan.
Tijdens de inleverweken werd geen straf opgelegd voor het illegale wapenbezit. Bij het inleveren van de vuurwapens noteerde de politie wel persoonsgegevens, maar er vond in principe geen vervolging plaats. Wel volgde nog een eerste onderzoek naar de vuurwapens.
Door forensische rechercheurs werden de vuurwapens de afgelopen weken nog nader onderzocht. Daarbij werd gekeken of deze betrokken zijn geweest bij een misdrijf. Als dat het geval was, zou een vervolgonderzoek volgen en de houder als verdachte worden aangemerkt. Uit het onderzoek is gebleken dat niet 1 van de ingeleverde wapens betrokken is geweest bij een bij de politie bekend misdrijf.
Onze stad werd in de eerste maanden van 2019 geconfronteerd met een aantal heftige incidenten waarbij wapens in het spel waren. “We zetten ons als gezamenlijke overheden al een tijd samen in om de Helmondse binnenstad weer veilig en leefbaar te maken. Dit doen we op verschillende manieren. Zo werd de binnenstad aangewezen als veiligheidsrisicogebied en vonden diverse preventieve fouilleeracties plaats. Ook de wapeninzameling van het afgelopen voorjaar draagt bij aan de veiligheid op straat. Dit zijn vooral acties op korte termijn. Achter de schermen werken we aan lange termijn oplossingen, die de veiligheid en leefbaarheid in Helmond veilig stellen.” Dat laat de politie vanmiddag weten.

3 reacties:

Goedzo vooral zo doorgaan ????

Beantwoorden

Had men iets anders verwacht? Wapen inleveren die bij een misdrijf zijn gebruikt inleveren, vingerafdruk laten zitten en opgepakt worden ????????

Beantwoorden

Wat een lachertje , en de rest ?

Beantwoorden
Harriet Meulendijks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *