Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.745 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
31reacties

Helmonders die vuurwerk willen inleveren, kunnen dat doen op woensdag 30 december tussen 8.00 en 13.00 uur op het terrein van de oude milieustraat aan de Kanaaldijk. Bij dit inleverpunt zijn medewerkers van een gespecialiseerde bedrijf aanwezig. Zij nemen het vuurwerk in ontvangst. Het vuurwerk wordt na inzameling afgevoerd en veilig vernietigd. Ook in het nieuwe jaar komt er nog zo’n een inlevermoment. De exacte datum wordt later nader bekend gemaakt. Vooraf een afspraak maken om in te leveren is niet nodig.
Naast het consumentenvuurwerk dat nu eenmalig landelijk verboden is om af te steken (categorie F2), kun je op 1 december verboden vuurpijlen en knalvuurwerk ongestraft inleveren. Levert iemand vuurwerk in dat voor 1 december 2020 al illegaal was, zoals een cobra of een shell, dan heeft dat geen juridische gevolgen als blijkt dat iemand goede bedoelingen heeft.
“Alle vuurwerk is deze jaarwisseling verboden. Afsteken kan en mag gewoon niet. Ik begrijp heel goed dat dat voor veel mensen jammer is”, zegt burgemeester Elly Blanksma. Omdat thuis bewaren van vuurwerk gevaarlijk kan zijn, vraagt zij het in te leveren.
Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte in de ziekenhuizen, in de huisartsenposten en voor de handhavers. Daarom heeft het kabinet besloten dat er tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. 
Het vervoer van vuurwerk is op dit moment niet toegestaan. Tijdens de inleverdag treden het Openbaar Ministerie en de politie niet op als het aannemelijk is dat de vervoerder onderweg is naar het inleverpunt. 
De gemeente vraagt een ieder die vuurwerk wil inleveren om alleen te komen, met de auto te komen en instructies van het personeel op de inleverlocatie op te volgen. Inwoners met gezondheidsklachten wordt gevraagd thuis te blijven.
Inwoners die vuurwerkoverlast ervaren, kunnen dit melden via een app op een smartphone. De app heet Mobile alert (van Intergraph Corporation) en is te downloaden via Appstore en Google Play. In de app kunnen inwoners aangeven op welke locatie(s) zij vuurwerk horen, zodat de overlastgebieden duidelijk in beeld komen en de gemeente gerichter inzet kan bepalen.

In de reacties hieronder staat een update.

31 reacties:

Heb ook nog een adres, kun je nu al inleveren.

Beantwoorden

Debiele regeling zonder enig effect.

Beantwoorden

Heb 300 kilo liggen dat gaat toch echt de lucht in.

Beantwoorden

@Ron op zaterdag 26 december 2020 om 11:31:

@Ron op zaterdag 26 december 2020 om 11:31:

snoever!

Beantwoorden

Kijk nu naar buiten maar ‘t loopt storm…wie had dat gedacht?

Beantwoorden

Gewoon je vuurwerk aansteken om 12 uur.
Omdat rubberen Rutten de afgelopen tien jaar de IC bedden heeft gehalveerd mag ik geen siervuurwerk afsteken?
Dat hij en al zijn medeplegers even gaat waar bij mij nooit het licht schijnt.
Ik mag ook hopen dat het in Veen, Urk, Rotterdam en weet ik het waar gigantische uit de klauwen loopt zodat dat politiek tuig verantwoordelijk gehouden wordt.
En ja wij vieren oud op nieuw met 13 volwassenen bij elkaar. (We doen wel allemaal een sneltest. Maar meer voor de oudjes onder ons)
Wij zijn heel die Chinese griep waanzin beu.
En nee geen vaccin.

Helaas moet ik anoniem berichten. Anders staat met oud op nieuw het halve politie korps op de stoep om ons te mishandelen en als bankovervaller te behandelen.

Beantwoorden

@Rubberen Rutten op zondag 27 december 2020 om 18:54:

nog zo’n domme eikel. Gewoon een oetlul die wat zit te stangen. Laat maar zitten want er zitten geen hersens in die kop maar shit!

Beantwoorden

Ach… ik word weer voor eens voor dom persoon uitgemaakt door een wijs man.
Gesterkt met scheldwoorden probeert deze wijze iedereen ervan te overtuigen dat deze griepvariant het ergste is wat de mensheid overkomen is.
Pleur toch op met je angst aanjagerij dom schaap! Kom het recht in mn gezicht zeggen dat er geen hersenen in mijn hoofd zitten.
Dan help ik je ff uit je lijdensweg die corona (Chinese griep) heet.
Ik steek mn vuurwerk af punt!

Oeps… ik liet me ff gaan. Niet iedereen die commentaar heeft op de onnozele maatregelen is een wappie.
Ook al projecteert de media het wel zo.

En nogmaals zoals ik eerder wel eens hier heb verteld. Ik ben echt niet dom hoor, waarschijnlijk één van de intelligentste hier op de weblog.

Een eigen mening zonder invloed van de msm, fakebook, etc.

Beantwoorden

@Rubbere Rutten op zondag 27 december 2020 om 23:13:

leer eerst maar eens lezen. Je hoeft mij niet te “beleren”! Scheldwoorden?
Gewoon woorden die voor jou van toepassing zijn!

Beantwoorden

@Rubbere Rutten op zondag 27 december 2020 om 23:13:

Beste Rubberen Rutte, want dat bedoel je toch?
Ik twijfel allerminst aan je IQ, en nog minder aan je EQ.

Beantwoorden

@Rubbere Rutten op zondag 27 december 2020 om 23:13:

Het feit dat jij zelfs je nickname niet correct kunt spellen en ‘de media’ de schuld geeft maakt direct duidelijk dat we hier met de zoveelste oerdomme complotdenker te maken hebben, volgens wie ‘politiek tuig verantwoordelijk gehouden mag worden’ voor onverantwoordelijk gedrag van anderen. Ja, daar wordt de wereld echt gezelliger van…
Een andere mening: geen enkel probleem. Een andere mening die anderen direct in gevaar brengt: keihard aanpakken en handhaven.
Wat mij betreft wordt er tijdens de eerstvolgende persconferentie eindelijk bekend gemaakt dat iedere complotdenker die anderen bewust schoffeert en niets gelooft van wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken per direct de toegang wordt ontzegt tot medische hulp en ook geen vaccin wordt gegeven.
Theorie is o zo moeilijk, maar wellicht dat zelf ervaren wat het betekent die paar hersencellen laat opbloeien.

Beantwoorden

Nou, nou nou. Weer een hoog testosteron gehalte een laag IQ gezien de reacties.

Beantwoorden

Rubberen Rutte heeft gewoon gelijk.
Hij zegt gewoon eerlijk wat hij ergens van vindt.On Topic.
En dan komen de betwetertjes, de zolderkamergeleerden hem de les lezen.
Stoere taal van meelopertjes die naief alle narratief propaganda van de elite bestuurders napraten.
Staat intelligent toch ?
Nee.
Alle lof in dezen gaat naar Rubberen Rutte, juist door dat ultiem laf en stom gedrag van die volgzame nsb types

Beantwoorden

@Andre op maandag 28 december 2020 om 21:44:

Verrassend dat je een keer reageert op een item waar niet direct ‘die buitenlanders’ bij betrokken zijn, André.

Even terug on topic:

Er is niets intelligents aan het doelbewust negeren van afspraken, regels en wetten. Of het nu een vuurwerkverbod betreft (om met name de zorg te ontlasten) of Coronamaatregelen. Nogmaals: men mag vinden wat ie wil, maar dit is gewoon dom. Naast ‘De media’ worden kritische mensen door jou weer even clichématig als ‘meelopers’ bestempeld en natuurlijk mag de PVV niet ‘gedemoniseerd worden’, maar worden andersdenkenden direct als ‘volgzame nsb-types’ bestempeld. Zoals altijd weer de hypocrisie ten top.

Beantwoorden

Zes hele kilootjes ingeleverd in Eindhoven.

@Job

U bedoeld onderstaande wetenschappelijke onderzoeken?

Wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken tonen aan dat een niet medische muilkorfje weinig tot geen enkel nut heeft.
Wetenschappelijke studie’s tonen aan dat 1,5 meter afstand houden onderling zinloos is. Het virus verspreid zich doormiddel van aerosolen.
Er zijn tal van internationale studie’s die dit aantonen alleen bij het RIVM zijn er daar nog niet van overtuigd.

Heel de wereld is aan het vaccineren behalve hier in Nederland, ongelofelijk. Ik hoor het Hugo nog zeggen “elke dag telt” toen de horeca dicht moest “elke dag telt” toen de winkels dicht moesten.

Het vuurwerkverbod is een politiek (d66) standpunt om over de ruggen van de slachtoffers vuurwerk te kunnen verbieden net zoals alle nertsen fokkerijen die weggepest/ uitgekocht zijn.
Dat er te weinig zorg capaciteit is komt door Rubberen Rutten en consorten die in tien jaar tijd de IC bedden hebben gehalveerd.
De media bericht hier nauwelijks over, Omroep Brabant niet NOS niet. Geen één gesubsidieerd nieuwsorgaan bericht hier over.
Het enige wat ze doen is angst aanpraten bij de massa en de massa trapt erin.
Ik niet, dan ben ik maar een Wappie. Prima!

Beantwoorden

@Rubberen Rutten op dinsdag 29 december 2020 om 20:22:

Waarmee ben jij bezig.

Niet elke aanpak kun je wetenschappelijk verantwoorden. Covid-19 heeft
voor veel onduidelijkheid gezorgd. Met een wetenschap van 0% wil iedereen 100% duidelijkheid.

Je kunt ook de registraties van het Bureau voor de Statistiek aanvechten.

Begin er maar aan.

Jij wordt geen minister-president in Nederland.

Beantwoorden

Iedereen een saai uiteinde en een saai begin van het jaar iets anders kan ik er niet van maken.Het vuurwerk komt nooit meer terug zoals de cafes gesloten blijven Carnaval “”online”” nog ff sinterklaas opruimen en kerst verbieden dan 17 mrt Aboutaleb minister president zo zie ik 2021 Dit is niet meer mijn land bah bah

Beantwoorden

@Rubberen Rutten op dinsdag 29 december 2020 om 20:22:

Mee eens:
“Dat er te weinig zorg capaciteit is komt door Rubberen Rutten en consorten die in tien jaar tijd de IC bedden hebben gehalveerd.”

Dankzij de rechtse politiek zijn gelden én waardering voor zorg, onderwijs en politie drastisch teruggeschroefd. Dit soort kortetermijn-politiek steeds weggezet als ‘efficiency’, oftewel kapot bezuinigen.

Nu het er om spant en steun voor bovenstaande beroepen harder nodig is dan ooit, zie je helaas dat veel mensen nergens meer om geven, behalve om ikke-ikke-en de rest kan stikke. Of het nu vuurwerk is, 130 km/u willen rijden op de snelweg of een halve binnenstad vernielen.

Precies dat gedrag van polariseren en wij-zij denken wordt met name door (populistische) partijen versterkt, met alle gevolgen van dien. Normvervaging en onverschilligheid. Men wil iets nu en wel meteen.
Wat je niet snapt, daar ben je tegen en anders is het in ieder geval altijd de schuld van de ander.

Ik wens jullie allemaal een fijn oudjaar en een gezond en gelukkig 2021, waarbij we hopelijk wat meer rekening kunnen houden met elkaar en niet alleen met ons zelf bezig hoeven zijn!

Beantwoorden

Update:
Op het terrein van de oude milieustraat aan de Kanaaldijk werd vandaag 85 kg vuurwerk ingeleverd. Dat liet burgemeester Elly Blanksma vanavond weten.

Beantwoorden

Werkt goed die brieven die Blanksma heft gestuurd naar 60 verdachten van vuurwerk-schade.Ze waren toch allemaal in beeld? Ze zouden bij aanhouden en veroorzaking schade een boete bekomen van 4350 euro +vergoeding aangerichte schade? Ik denk dat het er een paar honderd zijn. Nou Mevrouw Blanksma, het knalt in Helmond-Noord goed, we liggen hier achter het front. De ramen trillen en geen politie gezien. Het is beslist geen sier of kindervuurwerk, Natuurlijk lagen de schuren en garages al vol, ver voor de zomer gehaald in Belgie, Duitsland-Polen. Kijk, als je zoiets wil verbieden SLIMMERIKKEN van de overheid, dan moet je dat over de hele linie van Europa doen. Dus, hier vanuit Noord is geen vuurwerk ingeleverd, dat gaat hier met granaat geluid de lucht in… Het is nog maar net begonnen, dat gaat leuk worden…..

Beantwoorden

He tknalt flink, meer dan andere jaren want allemaal groter en harde rillegaal vuurwerk…
net zoals dat een alcohol verbod leidt tot meer alcoholisme en sterke illegale drank
maak je prostitutie illegaal dan gaa thet illegaal,met meisjeshandel en slechtere omstandigheden.

Daarom
vrijheid is het hoogste goed.

Vrijheid van @job om te zeggen wat ie wil
en ook vrijheid van @Rubberen Rutten
of van mijzelf.

Iedereen een kanllend uiteinde en snel weer normaal 2021. Leef gezond.en help elkaar.

Beantwoorden

Geachte Mevrouw Burgemeester Blanksma,

U heeft gefaald. Er is een verbod op illegaal vuurwerk, overal in Helmond is het warzone. Hier in Helmond-Noord is het niet veel minder dan vorig jaar.Het lijkt wel alsof er handgranaten neergegooid worden in de Wilma, eerste en tweede fase! Politie grijpt niet of nauwelijks in, onvoorstelbaar. Uw briefing heeft niet geholpen. Als Burgemeester mag u zich dit aan trekken en voor mij terug treden. Overal is het een puinhoop in de steden en worden auto’s en andere eigendommen in de hens gestoken. Onvoorstelbaar dat jullie geen lering getrokken hebben uit vooraf gaande jaren. Te bizar voor woorden dat het tuig de baas is in Nederland, dus óók in Helmond.

Beantwoorden

Mee eens Piet Visser.

helaas zelf geen legaal vuurwerk kunnen kopen dus staan en zitten we ons binnen te ergeren aan de ellende van illegaal vuurwerk.

de Wereld op haar kop

Beantwoorden

Ik wens toch iedereen een gelukkig nieuwjaar.
Dit was gewoon te verwachten er word geknald niet normaal.
85 kilo opgehaald en 85000 kilo afgestoken werkt wel goed
Waar is die politie ik denk dat ze denken laat maar geen haalbare kaart.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 31 december 2020 om 23:59:

Lekkere rustige jaarwisseling. Mooi toch. Wat heb je gemist. Heb je je geërgerd aan de stilte?

Beantwoorden

Nu is hoplelijk het laatste vuurwerk, wat ze hadden liggen de lucht in gegaan.
En de vele Bommen die afgestoken werden en dat al lange tijd.

Tevens hebben ze de politiek een extra reden gegeven om het in de toekomst geheel te verbieden. Zoals vaak enkelen verknallen het voor de overgrote meerderheid.
Door zich niets van het verbod aan te trekken.
Nu ervoor zorgen, dat er totaal geen vuurwerk meer te verkrijgen is.
Ook niet in het buitenland.
Dat is de taak voor de politiek.

Beantwoorden

De beste wensen allemaal en hopelijk kunnen we aankomend jaar zonder beperkingen genieten van ons korte leven.

Beantwoorden

@Rubberen Rutten op vrijdag 1 januari 2021 om 01:40:

Citaat Jos Kessels, columnist ED. “Het was zoals het was, het was anders.”
Hopelijk wordt 2021 anders.

Beantwoorden

Toch wel raar, op nieuwjaarsdag geen zeeën van vuurwerkresten op straat.

Ik wens iedereen een gezond 2021.

Beantwoorden

Kon ik de stilte maar wat harder zetten.

Beantwoorden

wereldwijd zijn honderden specialisten virologen hoogopgeleide mensen bezig met het zoeken naar een oplossing voor deze covid ramp terwijl hier enkele onnozelen al lang een oplossing hebben,wat moet je hier nou mee met die blinde vinken.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *