Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Gedurende de afgelopen week waren er in de Binnenstad diverse controles van de politie en de gemeente. Daarbij schreef de politie bekeuringen uit voor tientallen verkeersovertredingen waaronder bellen achter het stuur, fout parkeren, rijden zonder rijbewijs en diverse snelheidsovertredingen. Van 1 persoon die zonder rijbewijs reed, is zijn scooter in beslag genomen. Ook zij er 3 personen aangehouden omdat zij nog een boete hadden openstaan. Verder is er een persoon beboet voor dronken rijden. De gemeente heeft tijdens deze actieweek op een aantal adressen mogelijk adresfraude geconstateerd. Van diverse auto’s met buitenlandse kentekens zijn de gegevens vastgelegd en er zijn, zo laat de politie weten, waardevolle contacten gelegd met ondernemers en bewoners van de Helmondse binnenstad. Ook zijn er overlastgevende objecten en situaties in kaart gebracht en tegen opgetreden.
De politie en de gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere diensten werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad van Helmond. Integrale acties als afgelopen week zijn hiervan een onderdeel. De afgelopen week lag de focus op verkeerscontroles, toezicht op auto’s van buitenlandse komaf, innen van openstaande boetes, tegengaan van vervuiling openbare ruimte en in verbinding komen met bewoners en ondernemers.
Meldingen van Helmonders helpen bij de aanpak van criminaliteit, zo laat de politie weten. Zij vragen daarom aan inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, dat te melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

7 reacties:

Goede actie, hopelijk helpt het een beetje (veel). En dan vooral op de Heistraat!!

Beantwoorden

Melden is prima en zou ook meer moeten gebeuren, ik zeg zou…omdat je bij een melding bij 0900 8844 al gauw zo’n 5 minuten aan de telefoon bent voordat je iemand te spreken krijgt (ik heb het dan niet over 112).
Vaak ontbreekt het dan ook nog aan terugkoppeling (melder ziet of hoort geen resultaat).
Men wordt dus ”meldingsmoe” of op z’n Hellemonds: ”ut haalt toch niks oit”.
Daar is nog zeker wel winst te halen.
Overigens vind ik het wel prima dat er in ieder geval iets gebeurt.

Beantwoorden

Een heel goede actie en men moet veel meer controleren op bellen met de telefoon tijdens het rijden met de auto en ook op de fiets meteen lik op stuk ,het gebeurt nog veel te veel.

Beantwoorden

Ze moeten eens bij de Rabobank op de hoek Kerkstraat/Kamstraat/Kasteel-Traverse het stopverbod gaan handhaven voordat er alweer een fietser wordt doodgereden.

Beantwoorden

Eigenlijk niet normaal dat zo’n actie nodig is. Zijn sommige mensen zó ontspoord? Ik hoop dat sommige straat- en wijkbewoners meer eigen verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun eigen straat of buurt. Waar zijn de betrokken vaders of leeftijdsgenoten die iets corrigerends zeggen? Er is de ‘enemy within’ waar een straat of wijk last van heeft. Een actie als deze lost dat niet op, is wel nodig op zekere momenten. Het probleem is dan niet weg, een uur later gaan deze mensen verder met hun asociale gedrag en ieder zwijgt. Hoe haal je mensen uit hun ongewenste gedragspatronen? Ik denk dat alleen opvoeders een kans maken, al is dat achter niet elke voordeur even kansrijk. Voor jongeren is misschien het IJslandse model mogelijk: Na een jaar goed gedrag ( geen enkele aantekening bij de politie, op school of werk) krijgt men een jaar gratis toegang tot sport.

Beantwoorden

Hallo
De Poolse auto met kenteken polen.
Hoeven die geen auto belasting te betalen .
Ik kan er genoeg zien en die al zeker 13 jaar hier wonen .
Hoe kan dat wij moeten toch ook betalen
Dit begrijp ik niet .
En die krijgen ook nog voor rang voor een huis.
Onbegrijpelijk

Beantwoorden

Veel migranten maken er kortom een potje van.
Dat moet ook gezegd, maar dat mag van velen niet gezegd.
Ik hoop da tde politie in Helmond ALLE wijken doorgaat en ALLE vreemde kentekens een bezoekje brengt. De meesten zijn hier al jaren; da tbetekent dus al duizenden euro’s onbetaalde MBR en BPM.
Ik weet nog een snellere ,betere oplossing; schaf deze onzin belastingen af voor Nederlanders. We betalen immers la de hoogste acijnzen ter wereld. Zonder MBR en BPM zijn we nog lang niet de goedkoopste.
Maar het zou ons burgers wel al iets velrichting geven. Velen betalen honderd euro per maand voor Jan Joker.
Ik heb nog wel meer goede ideen; zal ik maar de politiek in gaan ?(wie doet er mee?)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *