Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.624 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

2 Aanhoudingen, tientallen kilo’s verdovende middelen, grondstoffen voor synthetische drugs en een vuurwapen zijn de opbrengst van een recherche-actie gisteravond in een pand aan de Vlierdensedijk op het industrieterrein. Nauwe samenwerking met Europol en de Poolse politie leidde tot dit onderzoek.
De recherche van het district Helmond werd recent door informatie uit internationale bronnen op het spoor gezet van de loods, waar mogelijk drugs en wapens gevonden zouden kunnen worden. Een nader onderzoek samen met Europol gaf voldoende gronden om een inval te doen. Bij de actie werden 2 inwoners van Maastricht (36 en 37 jaar oud) aangetroffen. Zij werden door de politie aangehouden en geblinddoekt afgevoerd. Daarna gingen rechercheurs aan de slag in de loods, waar rechercheurs een groot aantal gesealde pakketjes verdovende middelen aantroffen, alles bij elkaar goed voor enkele tientallen kilo’s.
De actie in het pand duurde tot diep in de nacht, zie ook deze 4 foto’s. Een speciale beveiligingseenheid van de politie hield de omgeving van de loods, inmiddels afgezet met geblindeerde bouwhekken, ondertussen scherp in de gaten. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen en afgevoerd naar een veilige plaats. Het onderzoek bij de loods is afgerond, maar het rechercheonderzoek naar de herkomst en eventuele bestemming van de aangetroffen drugs is nog maar net begonnen, zo laat de politie weten. De aangehouden mannen zitten nog vast en worden gehoord, mogelijke getuigen uit de omgeving worden bevraagd en aangetroffen sporen moeten nader op hun bruikbaarheid worden geanalyseerd.
Alle informatie over activiteiten in of rondom de loods of over personen en voertuigen die dar kwamen is bij de politie van harte welkom. Ook beelden van bewakingscamera’s kunnen voor hen interessant zijn. Via de website van de politie kan een ieder die bewakingscamera’s in gebruik heeft, zich sowieso aanmelden voor het project Camera in Beeld.
Als jij informatie of tips voor de politie hebt, kun je de recherche in Helmond bellen via 0900-8844 of het tipformulier gebruiken. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

In een reactie hieronder staan updates.

8 reacties:

Update 1:
Inmiddels heeft de politie een derde verdachte aangehouden in dit onderzoek. Hij zit vast en de aard van zijn mogelijke betrokkenheid wordt onderzocht.

Beantwoorden

kampers

Beantwoorden

Precies tegenover het kamp, toeval?

Beantwoorden

@mark twee inwoners uit Maastricht waren aangehouden flapdrol, wat heeft dat kamp er mee te maken?

Beantwoorden

Beste mark en andre, daar tegenover zit een kermis/circus overwinterings terrein, dus als je graag onzin wil uitkramen zorg dan in iedergeval eerst dat je het goed formuleert ipv dat je bevooroordeeld je reactie schrijft. Gr nathalie de ‘kamper’ van tegen over.

Beantwoorden

@Nathalie van Hout op donderdag 22 juni 2017 om 20:24:

Helemaal juist! Ik fiets er vaak langs en tel gewoon 1 + 1 op. Dat heeft hekemaal niets met overwinteringsterrein te maken Mark en Andre. Da’s gewoon je stad kennen en je doppen openhouden!

Beantwoorden

Haha nu weet ik het kwam gister tegen na werk was op scooter

Beantwoorden

Update 2:
Achter het bovenstaande pand op de Vlierdensedijk is een lekkend vat aangetroffen met een voor ons onbekende inhoud. In dat pand staan vermoedelijk nog een aantal vaten die mogelijk ook lekken en opgeruimd moeten worden. Wellicht was er een drugslab in dat pand waar in juni een grote drugsvangst door internationale samenwerking werd aangetroffen.
Harrie Fotografie maakte zojuist de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *