Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Foto: PressVisuals.com IVN-Helmond gaat voor de gemeente het gebied rondom het Kikkerven en het Wasven in de Stiphoutse bossen onderhouden. Vanochtend ondertekenden wethouder Erik de Vries en de natuurorganisatie daartoe een adoptieplan voor een periode van minimaal 3 jaar.
De vennen vormen belangrijke elementen in de Stiphoutse bossen. Veel belangrijke planten- en diersoorten zijn er terug te vinden. Ook dragen de vennen en heide sterk bij aan de recreatieve aantrekkelijkheid van het gebied. Oprukkende berken en grove dennen groeien snel en verdringen daardoor de heide. Door het bosgebied rondom de vennen open te houden kan de heide zich er herstellen hetgeen de natuurwaarde verhoogt. De werkzaamheden door IVN-Helmond bestaan onder meer uit het regelmatig handmatig uittrekken van de ongewenste beplanting.
De IVN-vrijwilligers voeren de werkzaamheden uit en krijgt hiervoor een jaarlijkse vrijwilligersvergoeding van de gemeente. Eventueel zullen er ook andere meewerkende groepen zijn zoals bijvoorbeeld een scoutinggroep, zo laat de gemeente weten.
Het onderhouden van de vennen gebeurt in een zogenaamde adoptie-constructie. Daarbij adopteert het IVN de aangewezen stukken openbaar groen. Het groen blijft voor iedereen toegankelijk en blijft eigendom van de gemeente. Er komt bij ieder ven een informatiepaneel.

1 reactie:

geweldig nu nog een beperking grondwater inneming voor zo wel de industrie als de agrarische sector want mij is ter oren gekomen dat een bekende bierbrouwer hier in de regio net zo veel water in neemt als de provincie Utrecht dat kan nooit goed zijn voor de flora en fauna in de regio

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *