Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.078 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Het Jan van Brabant College werd gisteren de grote winnaar van de kunst- en techniekwedstrijd Artcadia. Zij versloegen daarmee 232 andere projecten die aan deze landelijke wedstrijd deelnamen. Behalve de eer wonnen zij ook een reis naar Londen. Daar mogen 10 leerlingen en 2 docenten bijzondere locaties en technisch interessante projecten bezoeken.
Het Helmonds team, Plasticanators genaamd, bestond uit Anouk Bouwmans, Jan de Bruijn, Tom Buis, Niels Gijzen, Laurens Jonkers, Eline Laurijssen, Kay van der Linden, Weronika Meja, Arnout Slapak en Lukas Vos. Deze leerlingen van klas Vt2A werden begeleid door docent Hans Vasse en afdelingsleider Nicole Verhoeve.
Hun winnende ontwerp ‘Bouwmaterialen in de toekomst’ (pdf) is een oplossing om het toekomstige tekort aan bouwmaterialen te voorkomen door, uit zeewier gewonnen, bioplastic als nieuwe bouwstof.in te zetten. Volgens de vakjury was het een mooi en goed doordacht voorbeeld van keten-denken. “Daarnaast is er aandacht aan het sociale aspect besteed en was de presentatie compleet en professioneel.” Die presentatie door deze leerlingen uit het tweetalig onderwijs van het Jan van Brabant, was in het Engels.
Na maanden werken aan het project op school, presenteerden de 12 scholen die met hun project de voorronde hadden gewonnen, gisteren hun kijk op de toekomst in het Evoluon in Eindhoven. Innovatieve en creatieve ideeën varieerden van een oplossing voor het wereldbevolkingsprobleem door het leefbaar maken van woestijngebieden tot een direct toepasbare duurzame oplossing in de vorm van een sensor gestuurd verkeerslicht.
Deze wedstrijd is georganiseerd om leerlingen van havo/vwo 2 te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is. Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS, de ideële organisatie Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) en Canon Business Services zorgden voor de organisatie. Artcadia werd voor de zevende keer gehouden.
Middelbare scholieren uit het hele land zijn uitgedaagd om werkstukken te maken waarin ze hun visie op onze toekomstige samenleving weergeven. Problemen op het gebied van wonen & werken, water, ruimte & milieu en mobiliteit zijn met creatieve technische oplossingen aangepakt. Vorig jaar won het Theresialyceum in Tilburg met ‘Glow in the Dark’, gekleurde lantaarnpalen/wegmarkeringen. In 2013 heeft het Antoniuscollege in Gouda de wedstrijd gewonnen met ‘Snelweg lichtjes’, verlichting van een snelweg gebaseerd op windenergie. Wellicht kunnen die 2 projecten nog iets bijdragen aan de Helmondse slimme (snel)weg waarvan een schetsontwerp later dit jaar wordt gepresenteerd.

1 reactie:

Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk platform voor circa 350.000 hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders bij de (lokale) overheid. Op hun website stond gisteren een groot artikel over het winnen van de landelijke finale Artcadia door het Jan van Brabant College:
http://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/kennispartners/arcadis/middelbare-scholieren-geven-hun-visie-op-onze.9471695.lynkx

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *