Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.546 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Jenny van basisschool De Straap uit de Rijpelberg is met haar uitvinding Nature J de winnaar geworden van de BrainTrigger Mobility Challenge 2014. De jury, bestaande uit Rob van Kalmthout van Heijmans, Gerard van Lankveld van automotivebedrijf Benteler en wethouder Erik de Vries, verkoos haar tot winnaar tijdens de finale op donderdag 20 november op de Automotive Campus in Helmond. Samen met haar klasgenoten mag Jenny nu gratis naar De Ontdekfabriek in Eindhoven.
De prijs voor het meest innovatieve idee ging naar Willemijn en Jula van basisschool De Lindt uit Stiphout met hun uitvinding ‘De toekomst aardbei’. Silke en Teuntje van De Bundertjes wonnen de prijs voor het milieuvriendelijkste idee en Jordan van OBS ’t Hout ging ervandoor met de prijs voor het best gepresenteerde idee. De school van deze winnaars kreeg een cheque van € 250,- aangeboden voor techniekactiviteiten en –materialen. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door automotivebedrijf Benteler.
Onderstaande foto werd gemaakt door Pressvisuals:

Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool werden in september gevraagd om ideeën te bedenken voor hoe zij hun toekomstig vervoer naar hun vakantiebestemming nog milieuvriendelijker kunnen maken. De uitdaging die zij kregen, was: Toeren in de toekomst, bedenk het vervoer naar je vakantieadres in 2050. De leerlingen zijn, onder andere in workshops, aan de slag gegaan met het bedenken van ideeën. Via de website van BrainTrigger kon vervolgens gestemd worden wie er in de finale zou komen. Die finale vond plaats op donderdag 20 november op de Automotive Campus in Helmond. Een jury beoordeelde daar de ideeën en presentaties en verkoos de winnaars, op basis van originaliteit, presentatie en milieuvriendelijkheid. De presentatie van de finale was in handen van Viviënne van den Assem, bekend van de tv-programma’s Zoop en [email protected]
Als grote winnares van de BrainTrigger Mobility Challenge 2014 heeft Jenny van basisschool De Straap een auto bedacht die niet rijdt op benzine of andere brandstoffen die het milieu vervuilen, maar alleen als de natuur zich goed voelt. Hoe mensen ervoor kunnen zorgen dat de natuur zich goed voelt? Daar heeft Jenny het antwoord op: “Door geen vuil op straat, maar in de prullenbak te gooien, door geen benzineauto’s meer te gebruiken en ervoor te zorgen dat fabrieken geen vervuilende rook meer de lucht in blazen.” Op de auto die Jenny heeft bedacht, zitten sensoren die meten hoe de natuur zich voelt. Als die merken dat de natuur zich goed voelt, gaat de auto rijden.
De BrainTrigger Mobility Challenge is mogelijk gemaakt door een samenwerking van gemeente Helmond, automotivebedrijf Benteler, Automotive CampusNL en De Ontdekfabriek. Meer informatie is te vinden op www.braintrigger-challenge.nl/opdrachten/mobiliteit/mobility-challenge-2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *