Buiten is het 22 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.044 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

De politie hield aan het einde van het vorig jaar en de eerste maand dit jaar in totaal 6 jeugdige Helmonders aan, die ervan verdacht worden in wisselende samenstelling strafbare feiten te hebben gepleegd. De jongens in de leeftijd van 15 tot 19 jaar pleegden vermoedelijk 8 woninginbraken.
De inbraken werden gepleegd in de periode oktober tot en met december 2015. Uit het politieonderzoek (waarin het Woninginbrakenteam, de recherche en de wijkagenten nauw samenwerkten) bleek de vermoedelijke betrokkenheid van deze jeugdigen. Zij waren als leden van een jeugdhanggroep al eerder in beeld. Nader onderzoek toonde aan dat zij waarschijnlijk ook verantwoordelijk zijn voor een aantal fietsendiefstallen, inbraken in schuren en straatroof. 1 Van de verdachten stal zelfs van zijn ouders, die daarvan aangifte deden.
Door de verdachten werd zover bekend totaal 8 keer ingebroken, of dit geprobeerd, in de wijken Rijpelberg en Dierdonk. Ze namen onder andere computerapparatuur en sieraden weg. Bij een straatroof op 19 december op het Raktpad stal 1 van de jongens een tas met inhoud van een vrouw. Alles bij elkaar werden door de leden van de groep ook 9 fietsen weggenomen, waarvan een deel uit schuren en een ander deel vanaf de openbare weg.
De aangehouden jeugdigen zijn inmiddels allemaal weer op vrije voeten. Het onderzoek loopt echter nog door en richt zich onder andere op mogelijke, jonge helers van de gestolen spullen. Tegen het zestal wordt een strafrechtelijk dossier opgemaakt. Ze zullen zich op een later moment voor hun daden moeten verantwoorden.

5 reacties:

Op later moment voor hun daden moeten verantwoorden???? Achter tralies met hen en nooit meer vrijlaten.

Beantwoorden


72 Dagen geleden liet deze wijkagent van Dierdonk weten:

Beantwoorden

Zoek eens naar de gevonden vingerafdrukken in de moskee. Ik durf te wedden dat er van heel wat misdrijven matches gevonden worden.

Beantwoorden

@Karel op zondag 7 februari 2016 om 00:44:

Dat zal best. In een moskee komen heel wat mensen. Een vergelijkbare actie bij de Hema levert misschien zelfs nog meer matches op. Maar wat heeft dat met dit bericht te maken? Dit zestal is al opgepakt, op basis van gericht politie-onderzoek.

Beantwoorden

toch waren dit ook weer allochtone “kinderen” …zogenaamd gewoon hier geboren en “dus” net zoveel Nederlander met net zoveel rechten als u en ik.
helaas vele minder plichten…en dat allemaal onder politiek correct LINKS beleid.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *