Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De stichting Jibb kreeg van de gemeente een eenmalige aanvullende bijdrage van 35.000 euro voor het jaar 2014. Met deze subsidie wordt het tekort gedekt zodat een aantal structurele lasten kunnen worden betaald. B&W verstrekte dit bedrag onder de volgende voorwaarden waaraan Jibb moet voldoen:
• Terugdringing van de huisvestingslasten
• Aanbieden van een sluitende begroting 2015
• Kritisch kijken naar de inhoudelijk taakopvatting, c.q. activiteitenprogramma.
Jibb krijgt van de gemeente Helmond en het Rijk alleen subsidie om hun personeelslasten van de combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches (11,7 fte’s) te dekken. In 2015 bedraagt die subsidie 619.648 euro (vorig jaar was dat 611.696 euro).
Naast personeelskosten maakt de stichting ook ander kosten. De stichting heeft vanaf het begin de opdracht meegekregen om zelf gelden te genereren voor de structurele kosten evenals middelen voor hun activiteiten. Het blijkt dat de stichting goed in staat is fondsen en sponsoring te werven voor sportstimuleringsactiviteiten. Maar het blijkt lastiger om geld voor hun structurele lasten bijeen te krijgen, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. En daarom werd er aangeklopt bij de gemeente. Hun jaarlijkse subsidie wordt niet structureel verhoogd, maar ze krijgen wel eenmalig het bedrag van 35.000 euro.
De stichting Jibb (Jeugd In Beweging Brengen) organiseert in Helmond allerlei activiteiten om iedereen (van kinderen tot en met ouderen) zelf kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Op deze manier proberen zij zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en te houden.

1 reactie:

@Jibb: idee om de huisvestingskosten terug te dringen: dat gebouw van het jongerencentrum in de Molenstraat naast de fata morgana, is dat niks voor jullie? Of het oude gak? Of belastingkantoor (die bij het station, niet het oude want daar zit lev-groep al in). Misschien komt pand aan kanaaldijk van “stichting illegaal als naaste” ook wel binnenkort vrij, zij betaalt daar nu ook niks voor. Wel aub zo netjes zijn om dan de extra ontvangen subsidie terug te storten in de gemeentelijke subsidieruif!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *