Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.042 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Vanmiddag rond 14.00 uur is een jong meisje op de fiets aangereden bij het oversteken van de Rivierensingel in Brouwhuis. Ze werd aangereden door een personenauto en raakte gewond. Ze is momenteel in een ambulance, we weten niet wat de aard van haar verwondingen zijn.
De automobilist is ongedeerd maar wel geschrokken. Het meisje kreeg hulp van omstanders totdat de hulpdiensten aanwezig waren. De auto zal worden weg getakeld vanwege de schade aan het raam.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In een reactie hieronder staat een update.

8 reacties:

Is ook een gevaarlijk stuk daar met al die scholieren en die van Herlaarhof maar ook auto’s rijden daar als gekke soms.

Beantwoorden

Niet alleen gevaarlijk, scholieren fietsen/rijden zelf ook vaak door zonder te kijken/luisteren, zijn dan druk met andere scholieren aan het kletsen, grappen en grollen, of druk met hun mobieltje! Degene die daar vaak te hard rijden zijn vaak (!) de bewoners van de wijk zelf en aso’s niet te vergeten. Niet meteen de bestuurder de schuld geven, fietsers en bromfietsers zijn vaak ook onachtzaam!

Beantwoorden

Mooi dat ik lees in dit stukje, het meisje welke slachtoffer is, ze is niet alleen gelaten. Pluimpje voor deze mensen. En uiteraard de hulpdiensten 👍🏼

Beantwoorden

Je hebt helemaal gelijk @yoko !!!

Beantwoorden

Gelukkig is de automobilist wel geschrokken, stel je voor dat ie dat niet was.
Je vraagt je wel af hoe dit nou kan.. Kom je gewoon zonder vaart te minderen op zo’n oversteek afrazen?
En ja jeugdige fietsers zijn slordig en onvolkeerde verkeersdeelnemers, maar dan hoef je nog niet met hoge snelheid op ze in te rijden.
Hopenlijk is het meisje inmiddels uit de ambulance.

Beantwoorden

Update:
Het meisje is een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en heeft ter plaatse enkele getuigen van het ongeval gehoord.

Beantwoorden

Tjongejonge, de aannames zijn weer niet van de lucht. Het meisje keek niet uit, de auto reed te hard….
Zouden we niet beter eens gewoon het rapport afwachten????

Beantwoorden

Hopelijk gaat het naar omstandigheden goed met het meisje.
Maar ook met de bestuurder!

Gezien de foto, heeft het ongeval zich voorgedaan, bij de oversteekplaats net na de brug. Een éénrichtings oversteekplaats. Logisch dat een bestuurder daar geen fietsers verwacht, die tegen de richting in rijden. Daarnaast is het een voorrangsweg. Fietsers moeten hier stoppen voor al het verkeer op de rijbaan.

Er word steeds vaker uitgegaan van te hard rijdende automobilisten, maar jeugd heeft over het algemeen bar weinig ontzag voor de gevaren in het verkeer. Wij automobilisten “moeten maar beter opletten” of hebben “vast wel te hard gereden”.
Het word eens tijd dat verkeerseducatie ook op middelbare scholen verplicht word.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *