Buiten is het 9 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.554 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

9reacties

Vanmiddag kort na 4 uur werd er een jonge man op zijn snorscooter aangereden op het fietspad van de Aarle-Rixtelseweg. Vanuit de zijstraat zag een wat oudere vrouw in de auto hem over het hoofd waarna de aanrijding volgde.
De jongen is in een ambulance onderzocht en geholpen aan kleine verwondingen. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De autobestuurster was hevig ontdaan na het ongeval maar had geen verwondingen. De scooter is total los.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

9 reacties:

Ik kwam er langs en hoorde de klap even daarvoor. Is die jongen niet de zoon van …??? Ik zeg maar niet de achternaam want dat mag volgens mij niet.

Beantwoorden

Ik ken natuurlijk niet alle ins en outs van dit ongeval maar als ik lees “oudere dame” en “zag over het hoofd” op deze gevaarlijke plek dan hoop ik dat er voor 75-plussers strengere en ook jaarlijkse keuringen komen inzake de rijbevoegdheid. Nu is elke 5 jaar een velletje invullen voldoende.

Beantwoorden

@Roland op woensdag 28 september 2022 om 18:08:

Iets over t hoofd zien heeft volgens mij niets met leeftijd te maken kan iedereen gebeuren. Wel verschrikkelijk voor alle betrokkenen.

Beantwoorden

@Roland op woensdag 28 september 2022 om 18:08:

Ik zat er even op te broeden, maar ik vind het net als Suus toch ook een beetje een gekke uitspraak. Ik weet niet hoe oud of jong u bent, maar u ziet toch ook wel eens iets over het hoofd lijkt mij?

Beantwoorden

@Laura

Ik ben van middelbare leeftijd, en rijd vaak over deze weg en zijn zijstraten. Veel jeugd, slecht zicht en dan weet je dat je extra alert moet zijn. Nu komt deze jongeman nog goed weg en kan hij misschien morgen weer timmeren en zagen maar het kan ook slechter aflopen. En dan mag je best kritisch kijken naar risicofactoren, bijvoorbeeld de leeftijd van de chauffeur.

Beantwoorden

Weer eens met Roland. “wat ouder”, vraag is dan hoe oud. En hoezo wordt dit kenmerk zo genoemd? Speelde het wellicht een rol?
Vind media dit, de politie, of misschien wel de beroemde Harrie, fotograaf.
Ook heb ik vragen bij “snorscooter”, wat is dat. Een scooter of een snorfiets, of een bromfiets of een brommer.
Benieuwd wat verzekering doet met wat oudere mensen die meermalen over de schreef gaan.

Beantwoorden

@Roland
Ik vind het ook nogal lomp en ondoordacht gezegd hoor. Ik heb zelf ook ooit een ongeluk meegemaakt. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten hoor. De leeftijd doet er dan niet toe.

Ik wens de betrokkenen veel sterkte.

Beantwoorden

@Laura op woensdag 28 september 2022 om 18:41:

Inderdaad, iedereen kan iets over het hoofd zien en zolang de meeste mensen voorrang NEMEN in plaats van te KRIJGEN gebeuren er te veel ongelukken, geen voorrang krijgen is niet leuk maar je komt wel heelhuids thuis.
Ik zie met regelmaat mensen een kruispunt overgaan op de fiets, zonder ook maar een keer te kijken of er verkeer aankomt, ze hebben voorrang of het licht is op groen klopt, maar ik vind het dom om zelf niet uit te kijken.
En de oordopjes en telefoons is natuurlijk ook niet zo’n succes in het verkeer.

Beantwoorden

Er zijn ook personen die een zgn. ´groene golf´ in Helmond willen invoeren. Gebruikmakend van oordopjes en telefoons kunnen ze dan als automobilisten jakkeren. Die personen noemen zich vervolgens voorbeeldige automobilisten.
Een snelheid van 50 of 30 km/u past niet in hun beleving.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *