6reacties

Jongeman pleegt bankhelpdeskfraude

De jongeman op de foto rechts wordt door de politie gezocht. “Hij komt de bankpas ophalen bij een 83-jarige man in Helmond. Hij is een oplichter, die zich voordoet als iemand van de bank. Net als de persoon die het slachtoffer even daarvoor aan de telefoon had. Wie (her)kent hem? Tip ons als je iets weet.” Dat meldde de politie vandaag op haar website.

Het slachtoffer werd woensdag 13 september gebeld door een nep- bankmedewerker. Er zou met zijn bankrekening gefraudeerd zijn. Om het probleem te verhelpen, zou er iemand aan de deur komen om de betreffende bankpas op te halen. Dat was dus de man (op de nu vrijgegeven foto) waarna de politie op zoek is. 
“Eén geluk: het slachtoffer vertrouwde het toch niet helemaal en belde nadat zijn pas was opgehaald zijn zoon. Die heeft de rekening op tijd kunnen blokkeren. De oplichters hebben dus geen geld kunnen pinnen.”
Help mee deze oplichter te vinden. Mogelijk kan via hem ook de beller en de criminele organisatie erachter worden achterhaald. Geef je informatie door, dan kan dat online middels het tipformulier. Of je belt gratis naar de opsporingstiplijn 0800-6070 (of anoniem via de M-lijn 0800-7000).